Филтър
Филтър
Наличност arrow_drop_down
Наличност
Марка arrow_drop_down
Марка
Цвят arrow_drop_down
Цвят
Разфасовка arrow_drop_down
Разфасовка

Шейкъри и Бутилки

Ако тренирате и искате да постигате все по-добри резултати, със сигурно сте запознати от ползите на протеиновите напитки. Те помагат за по-бързото възстановяване на мускулите, стимулират храносмилането, дават енергия. Най-бързият и лесен начин да си ги приготвяте, е с помощта на шейкър. Той може да е пръв ваш помощник, докато спортувате или сте навън. С шейкъра можете да си приготвяте различни здравословни напитки, богати на витамини, минерали и аминокиселини. Той е удобен за използване навсякъде и по всяко време. Шейкърът ви дава възможност да комбинирате различни продукти и да ги превръщате в еднородна смес, само с няколко движения. Освен това се почиства много лесно. Вижте как да изберете най-подходящия за вас шейкър!

Шейкър 1 - бял

Видове и избор на шейкър

 Според своето вътрешно устройство има няколко вида шейкъри. Вижте кои са те:

  • Двукамерен шейкър– той е подходящ за начинаещи. В едната камера на шейкъра можете да поставите праха (той може да е протеин, креатин, аминокиселини и др.). В другата камера се изсипва течността.
  • Трикамерен шейкър - предпочитан е от хората, които спортуват редовно. Третата му камера се използва за съхранение на капсули.
  • Четирикамерен шейкър – четвъртото отделение на този вид шейкър най-често е гумирано и в него се поставят спортните добавки.

При избора на шейкър, освен боря на отделенията, е добре да обърнете внимание на материала, от който е изработен. Най-разпространение са шейкърите от пластмаса и неръждаема стомана. Важно е тези материали да не влияят на съставките за напитките ви. Както пластмасата, така и стоманата, трябва да са безопасни за здравето ви и да не отнемат от полезните вещества на напитките, приготвяни в шейкъра.

Друг важен момент е механизмът на сместване на съставките и образуването на хомогенна смес. Когато избирате шейкър, обърнете внимание дали има перфорирани пружини или пък специално топче, които позволяват добро разбиване на съставките. Благодарение на тях можете бързо и лесно да получите еднородна смес в шейкъра.

Как да изберете подходящия размер за шейкър?

На пазара ще откриете голямо разнообразие от шейкъри – с по-голяма и или по-малка вместимост. Шейкърът, който избирате, трябва да задоволява личните ви нужди. За целта трябва да си отговорите на няколко въпроса. От какво количество протеинов шейк, или друга напитка, имате нужда по време на тренировка? Дали ще използвате шейкъра на закрито във фитнес залата, или докато тичате и се разхождате? По-малките размери на шейкър са по-удобни за носене и заемат по-малко място в багажа. По-големите пък са подходящи за солидни дози протеинови и други напитки, които са ви необходими, за да изкарате цялата тренировка. Още нещо, което е добре да съобразите, при избора на шейкър, е размерът на ръката ви. Не, това не е шега. Все пак шейкърът трябва да е удобен за използване, а не да ви се изплъзва, докато пиете от него. Специално за дамите се предлагат шейкъри с по-малка обиколка на контейнера, която позволява да пиете спокойно с една ръка. Ако ще използвате шейкъра, докато тичате и спортувате навън, тази точка също е много важна. При избора на шейкър съобразете и рецептите, които ще правите в него. Съставките, които слагате, трябва да се разбият до хомогенна смес и това до голяма стене зависи от вида шейкър.

Шейкър 2 - зелен

Как правилно да използвате шейкър?

Вече сте избрали вашия шейкър, който отговаря на личните ви нужди. Значи е време да видим как правилно да го използвате! За да си приготвите протеинова напитка, например, е добре да подготвите продуктите за нея предварително. Първо започнете с добавянето на течните съставки в шейкъра. Това могат да са: вода, мляко, сок и т.н. Използвайте мерителната скала на шейкъра, за да контролирате количеството на съставките и да сте сигурни, че спазвате рецептата стриктно.

След като течностите са вече в шейкъра, добавете необходимото количество протеинов прах. Ако искате в напитката да прибавите и твърди съставки, сложете ги накрая. Това могат да са: ядки, сушени плодове или зеленчуци и т.н. Завийте капака на шейкъра и затворете капачката. Разклатете шейкъра нагоре-надолу в продължение на 20- 30 секунди. Отворете го и се уверете, че сте постигнали желаната консистенция!

Как да почистите вашия шейкър?

Почистването на шейкъра е изключително важно, за да си гарантирате здравословна среда за вашите напитки и за да удължите живота му. Важно е шейкърът да се измива старателно след всяка употреба. Използвайте топла сапунена вода, както и гъбичка, която не наранява покритието на шейкъра. Можете да го подсушите с микрофибърна кърпа или просто да го оставите да изсъхне. Не забравяйте да измиете шейкъра преди първата му употреба!

Ако искате да почиствате вашия шейкър в съдомиялна машина, задължително прочетете инструкциите за употреба. Вижте дали това е възможно за съответния модел шейкър, за да не го повредите.
Ако сте избрали шейкър от пластмаса, е много вероятно той да задържа неприятни миризми. За да се отървете от тях, можете да капнете ванилов екстракт в шейкъра и да го оставите да престои 24 часа. Той ще абсорбира неприятните аромати.

След като приключите с почистването на вашия шейкър, задължително го оставете отворен, за да изсъхне на въздух. По този начин ще предотвратите развитието на гъбички, бактерии, мухъл и плесен. Уверете се, че шейкърът е сух, преди да го използвате.

Шейкър 3 - спорт

Открий своя шейкър

Тук ще откриете голямо разнообразие от шейкъри, които ще ви помогнат по-лесно да поддържате добра спортна форма! Най-предпочитаните шейкъри са тези с вместимост 700 мл. За начинаещи в тренировките, или пък за спорт на открито, можете да изберете и шейкър от 500 или 550 мл. Предлагаме шейкъри на утвърдени производители, изработени от качествена пластмаса или от неръждаема стомана. Вторият вариант е подходящ и за топли напитки. Освен това не може да се счупи при неволно изпускане и не задържа неприятни миризми.

Шейкърите имат гравирана скала в милилитри, за по-лесна дозировка на съставките. Те имат сигурно затваряне и уплътнение, което не позволява разливане на напитката. Справят се с разтварянето дори и на най-трудноразтворимите съставки. Когато избирате вашия шейкър, е важно да обърнете внимание на всички тези детайли, за да сте сигурни в качеството на продукта. Той ще бъде ваш верен партньор по пътя към здрава и красива фигура!

 

Видове и избор на шейкър

Как да изберете подходящия размер за шейкър?

Как правилно да използвате шейкър?

Как да почистите вашия шейкър?

Открий своя шейкър

Повече

Налични са 113 продукта.

Показани са 1-24 от общо 113 артикул(а)
Активни филтри
Allnutrition Shaker Wave - Шейкър | 600ml
1 Review(s) 
Разфасовка: 600ml
Редовна цена 8,99 лв. -50% Цена 4,50 лв.
  • Намалена цена
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение