• Намалена цена

Prozis Coral Calcium 1000mg

Prozis
5548-10192
  • Регулира киселинността в стомаха
  • Подобрява метаболизма
  • Предпазва от камъни в бъбреците
23,99 лв.
16,79 лв. Спестявате 30%
Без данък
Разфасовка
Количество

Prozis Coral Calcium 1000mg – всички предимства на калция във висококачествена формула.
Корал Калций от Prozis Foods ви осигурява цели 1000мг калций само в една доза. Ако желаете да осигурявате ежедневните нужди от калций на организма си за поддържане на здрава костна система и добра мускулна функция – най-правилният избор е Prozis Foods Coral Calcium.
Калцият е неразделна част от човешкия скелет. Приблизително 99% от калция в тялото ни се съхранява в зъбите и костите, където осигурява необходимата твърдост и изгражда структурата им. Останалият 1% поддържа кръвоносните, нервно-мускулни и ендокринни функции в клетките и тъканите.
Така, че калцият не е важен само за костната система и зъбите, но също така е необходим и за мускулните съкращения и процесите на релаксация, които допринасят за нормалната мускулна функция и невротрансмисия. Освен това калцият играе важна роля в метаболизма на енергията и в процесите на клетъчно делене.
В следствие на необходимостта от големи количества калций Европейската агенция за безопасност на храните, препоръчва 1000 мг дневен прием за възрастни между 18 и 24 години и 950 мг на ден – за възрастни над 25 години. Калцият е известен, като макроминерал. Най- често се среща в млякото и млечните продукти, но може да бъде открит и в някои листни зеленчуци, бобови култури, плодове и морски дарове. Всеки път, когато нивата на калций в кръвта намалеят, тялото ви започва да си ги набавя от костите ви. В най-добрия случай този калций се възстановява на по-късен етап, но това не винаги се случва и може да се дължи на няколко факта: хранителен режим с без млечни продукти, хранителни непоносимости, лоши хранителни навици, генетични фактори и т.н.
Костите са жива тъкан и постоянно се разграждат и изграждат. Обикновено при хора, които водят здравословен начин на живот производството на костна тъкан надвишава процеса на разграждането до около 30 годишна възраст. След тази възраст, обаче хората започват да губят костно вещество, което повишава риска от някои заболявания, като остеопороза.
Редовните физически упражнения, здравословното хранене и набавянето на достатъчно калций са стратегии, които могат да предотвратят загубата на костно вещество с напредване на възрастта.

 

изпрати запитване за продукта

f3f72738fb37da0de0b8ff10a479bb9b.jpg

Отзиви

Prozis Coral Calcium 1000mg

  • Регулира киселинността в стомаха
  • Подобрява метаболизма
  • Предпазва от камъни в бъбреците
Напишете вашия отзив
 
Избери рейтинг:
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение