Prozis Glutamine Flavoured

Prozis
5717-10495
  • 100% чист глутамин
  • Подхранва мускулите
  • Подобрава качеството на мускулатурата
21,49 лв.
Без данък
Вкус
Разфасовка
Количество

Глутаминът е естествена аминокиселина и една от най-богатата амино киселини в организма (състоящ се от приблизително 30% от аминокиселините в плазмата). Обикновено е класифициран като условно есенциална аминокиселина, тъй като той се произвежда от тялото, но по време на периоди на прекомерен стрес или травма, тя се освобождава от тялото и може да трябва да се набави допълнително. Глутаминът естествено се намира в бобът, птичето месо, рибата и млечните продукти. По-голямата част от глутаминът се произвежда в скелетната мускулатура и мастната тъкан. В допълнение, глутаминът се синтезира в белите дробове, черния дроб и мозъка. Той предимно се използва за гориво от тънките черва, имунната система, космените фоликули и стомашно-чревния тракт.

Глутаминът като добавка е от полза по време на периоди на стрес, както и след тренировка.

Тренировката може да доведе до подтискане на имунната система. Интензивните упражнения могат бързо да нарушат нивото на глутамин в мускулните клетки, което да отслаби имунната система. Изследванията показват, че приемането на допълнително глутамин може да облекчи спадът на концентрацията на глутамин в кръвта след интензивните упражнения. Глутаминът може да намали катаболизма, причинен от увеличението на хормона на стреса кортизол по време на тренировка.

Prozis Sport създрава изключително чист глутамин, в подходяща за усвояване форма. Л-глутаминът бързо навлиза в тялото и се складира в клетките, което не позволява на мускулите да се разграждат. С Л-глутамин ще задържите трудно изградената мускулна маса и ще подобрите качеството на мускулатурата си.

Начин на употреба: Приемайте 5гр. сутрин , 5гр. след тренировка и 5гр. преди лягане.

изпрати запитване за продукта

d19eecb1e9539bbf4121445880e9368b.jpg

Отзиви

Prozis Glutamine Flavoured

  • 100% чист глутамин
  • Подхранва мускулите
  • Подобрава качеството на мускулатурата
Напишете вашия отзив
 
Избери рейтинг:
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение