SOLD OUT!
  • Намалена цена
Grassberg Selenium 100mcg - Селен
  • Grassberg Selenium 100mcg - Селен 9536

Grassberg Selenium 100mcg - Селен

Grassberg
22675
  • Подпомага имунната система
  • Съдейства за здрави коса и нокти
  • Само 1 капсула дневно
  • Подпомага нормалната функция на щитовидната жлеза
22,49 лв.
20,24 лв. Спестявате 10%
Без данък
Разфасовка
Количество

Уведоми при наличност

Всяка капсула Grassberg Selenium съдържа 100 микрограма L-Селенометионин, което е органична и добре усвоима форма на селен - срещаща се естествено в природата главно в бразилските ядки и бобовите растения.

Тъй като човешкият организъм не може сам да произвежда селен е необходимо да си го набавяме от храна или хранителни добавки, за да се снабдим с нужното количество. Много хора обаче не успяват да се хранят здравословно и разнообразно, тъй като се хранят на крак и често в менюто им присъства преработена храна. Ето и основните ползи от набавянето на достатъчно селен:

Селенът е мощен антиоксидант и предпазва клетките от оксидативен стрес. Може да подсили имунната система чрез намаляване на увреждането от свободните радикали и да намали процеса на стареене на клетките. Също така е основен елемент на глутатион пероксидазата като подпомага осъществяването на важни ензимни процеси, които предпазват липидите в клетъчните мембрани - това предпазва клетките от мутация и увреждане на ДНК, които могат да причинят различни заболявания. Селенът е нужен за правилното функциониране на имунната система и за противодействие на развитието на вируси.

Селенът е полезен за сърдечносъдовата система, тъй като ниските му концентрации са свързани с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Редица проучвания сочат, че набавянето на достатъчно селен е добра превенция срещу коронарна болест на сърцето. Основните ползи на минерала са - способността му да се бори с възпаленията, да увеличи кръвния поток и да намали оксидативния стрес причинен от свободните радикали.

Селенът има и ключова роля за регулиране функцията на щитовидната жлеза. Този минерал действа като катализатор за производството на активни хормони на щитовидната жлеза. Тази жлеза контролира множество важни ежедневни функции на тялото, включително апетит, сън, температура, тегло и енергия. Проблем с правилната функция на щитовидната жлеза може да доведе до негативни симптоми като раздразнителност, мускулна слабост, умора, наддаване или загуба на тегло, проблеми със съня и много други нежелани състояния. Селенът действа като мощен протектор на щитовидната жлеза и регулира производството на реактивен кислород в жлезата и я предпазва от антитела, които могат да създадат заболяване.

Начин на прием: Приемайте 1 капсула дневно с чаша вода.

изпрати запитване за продукта

Съдържание на Grassberg Selenium

Свързани продукти

5 от 5 на база 10 клиентска оценка
2 клиентски отзив
Отзиви

Grassberg Selenium 100mcg - Селен

  • Подпомага имунната система
  • Съдейства за здрави коса и нокти
  • Само 1 капсула дневно
  • Подпомага нормалната функция на щитовидната жлеза
Напишете вашия отзив
 
Избери рейтинг:
Ревюта
Grade 

2020-06-23

Samo nego

Doktorkata mi go preporucha za hashimoto - veche samo nego shte vzimam. Mnogo sum dovolna.

Grade 

2020-06-17

Grassberg Selenium

Много съм доволна от този селен. Доколкото четох селенометионинът е най-добре усвоимия селен и избрах Грасберг точно защото съдържа такъв селен!

Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение