SOLD OUT!
Biovea Progesterone Cream - Прогестерон
 • Biovea Progesterone Cream - Прогестерон 11194

Biovea Progesterone Cream - Прогестерон

Biovea
25816
 • Направен с естествен прогестерон
 • Градивен елемент за много от най-важните хормони на тялото ви
 • Помага за намаляване или премахване на горещи вълни, свързани с менопаузата
 • Намалява промените в моделите на кървене
 • Помага за намаляване на симптомите от типа на ПМС
 • Нормализира менструацията
 • Помага за намаляване или напълно премахване на промените в настроението
 • Повишава усещането за благополучие
44,99 лв.
Без данък
Разфасовка
Количество

Уведоми при наличност

Натуралният микронизиран прогестеронов крем от BIOVEA® съдържа естествен биоидентичен прогестерон USP, който е формулиран да осигури облекчение от симптомите на менопаузата, давайки на милиони жени безопасна и здравословна алтернатива.

Прогестеронът може да насочва и контролира производството на други хормони като естроген. Най-важното е, че е известно, че високите количества естроген могат да предизвикат множество метаболитни нарушения, а естественият начин на тялото да противодейства на естрогена е с прогестерон.

Кремът с прогестерон помага за постигане на естествен баланс.

Какви са ефектите от ниските нива на прогестерон?

Не се знае толкова много за ефектите от ниските нива на прогестерон, колкото за ниските нива на естроген. Въпреки това, ниските нива на прогестерон, дължащи се на ановулаторни менструални цикли, когато яйчниците не произвеждат прогестерон, могат да доведат до хормонален дисбаланс с прекалено много естроген спрямо прогестерона. Това може да доведе до:

• Нередовни менструални цикли

• Силно менструално кървене

• Ендометриоза и миома на матката

• Раздразнителност и промени в настроението

Защо трябва да използвате крем Прогестерон?

През втората половина на всеки месечен цикъл, от овулацията до менструацията, прогестеронът е проектиран да бъде доминиращият хормон. Не всички жени произвеждат достатъчно количество прогестерон през втората половина на цикъла си. Преди менопаузата, тъй като функцията на яйчниците отслабва, често се появяват цикли, когато жената не овулира (известна като ановулаторен цикъл). Този период, водещ до менопаузата, се нарича перименопауза. Ановулаторните цикли, които започват в перименопаузата, могат да доведат до хормонални промени, които могат да доведат до горещи вълни, промени в схемите на кървене, симптоми от типа ПМС, както и много други симптоми на менопаузата. Докато нивата на прогестерон падат близо до нула поради ановулаторни цикли в менопаузата, нивата на естроген могат да спаднат до около 40-60% от нивата преди менопаузата. Прогестеронът има редица важни роли по отношение на менопаузата. Той е естественият балансьор на естрогена, както и е необходим за оптималното използване на естрогена. Изследванията през годините разкриват и други жизненоважни роли на прогестерона върху сърцето, кръвоносните съдове, нервите и мозъка. Много жени откриват, че добавянето с прогестерон им позволява да постигнат баланс за пореден път.

Днес разбираме, че липсва прогестеронът „онзи друг женски хормон“, причиняващ всякакви фини дисбаланси поради липсата му. И това ни накара да вярваме, че допълването на циркулиращите нива на прогестерон би ограничило цял набор от притеснителни преживявания, които жените просто са приели като част от това да бъдат жени.

Какво представлява прогестеронът?

От десетилетия ни казваха, че прогестеронът е „хормонът на бременността“. И така, защо бихме искали нещо общо с това, когато наближаваме средата на живота? Е, оказва се, че тази история е далеч от цялата истина.

Прогестеронът е предшественик на минералокортикоидите алдостерон и след превръщане в 17-хидроксипрогестерон (друг естествен прогестоген) на кортизол и андростендион. Андростендионът може да се превърне в тестостерон, естрон и естрадиол. Прогестеронът се произвежда в надбъбречните жлези, половите жлези (по-специално след овулация в жълтото тяло), мозъка и, по време на бременност, в плацентата.

Когато нашите яйчници започнат нежно да сигнализират, че не искат да продължават да произвеждат яйцеклетка всеки цикъл, те не го правят, като отпаднат нивата на естроген. Вместо това започваме да изпитваме странен цикъл, когато не се произвежда яйце. През тези месеци яйчниците не произвеждат прогестерон. И връзката между нивата на естроген и прогестерон в нашите тела започва да се променя.

Сега знаем, че прогестеронът влияе на сърцата ни, кръвоносните ни съдове, нервите, мозъка и дори естрогенната ни активност. Тъй като прогестеронът прави много повече от управлението на плодовитостта, неговият спад може да доведе до много драматични ефекти. Ние изпитваме тези ефекти като горещи вълни, безпокойство, безсъние, промени в сексуалната енергия и вагинални промени.

Колко прогестерон е на разположение?

Прогестероновият крем се произвежда, за да съдържа общо 59 грама крем в опаковка. Всеки 1,1 грама (една доза) съдържа 20 mg естествен прогестерон. Всеки контейнер съдържа приблизително 50 дози. Внимателните клинични изследвания показват, че това е ефективно количество за постигане на естествен баланс.

Начин на употреба: Използвайте само според указанията. Нанесете върху меки зони, като вътрешната част на ръцете или бедрата. Редувайте зоните за нанасяне всеки ден, за да избегнете пренасищане. 

Жени преди менопаузата: Прилагайте 1 доза дневно, 14 дни преди очакваната менструация, прекратете употребата 1-2 дни преди менструация и започнете отново 10-12 дни след менструацията (броейки първия ден на менструацията като ден 1). 

Жени след менопауза: Прилагайте 1 доза дневно в продължение на 21 последователни дни и преустановете употребата за 7-10 последователни дни.

Предупреждение:  Не използвайте, ако сте бременна, кърмите или възнамерявате да забременеете. Само за външна употреба. Избягвайте контакт с очите. Преустановете, ако се появи обрив или дразнене. Употреба, предназначена за възрастни на 18 и повече години. 

изпрати запитване за продукта

Съдържание на Biovea Progesterone Cream

Свързани продукти

5 от 5 на база 5 клиентска оценка
1 клиентски отзив
Отзиви

Biovea Progesterone Cream - Прогестерон

 • Направен с естествен прогестерон
 • Градивен елемент за много от най-важните хормони на тялото ви
 • Помага за намаляване или премахване на горещи вълни, свързани с менопаузата
 • Намалява промените в моделите на кървене
 • Помага за намаляване на симптомите от типа на ПМС
 • Нормализира менструацията
 • Помага за намаляване или напълно премахване на промените в настроението
 • Повишава усещането за благополучие
Напишете вашия отзив
 
Избери рейтинг:
Ревюта
Grade 

2024-01-26

Супер е

Много ми помогна.Силно препоръчвам!

Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение