• Намалена цена
Proteini.SI NAC - N-Acetyl L-Cysteine 500mg
  • Proteini.SI NAC - N-Acetyl L-Cysteine 500mg 12393

Proteini.SI NAC - N-Acetyl L-Cysteine 500mg

Proteini.SI
27724
  • NAC участва в производството на глутатион, най-мощният антиоксидант в организма
  • 500mg NAC в доза
  • 60 дози
23,49 лв.
16,21 лв. Спестявате 31%
Без данък
Разфасовка
Количество

Хранителна добавка с N-ацетил цистеин, във вегански капсули.

N-ацетил цистеин (NAC) е форма на аминокиселината цистеин, прикрепена към ацетилната група, която напоследък става все по-популярна хранителна добавка. NAC е предшественик на глутатион в тялото, който се произвежда от клетките на тялото и е собствен протеин на тялото.

NAC се намира в повечето храни с високо съдържание на протеини. В храни от животински произход се съдържа в пилешко, пуешко, свинско, патешко, яйца, мляко, извара, сирене. В растителните храни се съдържа в чесъна, лука, червените чушки, броколи, брюкселско зеле, овес, пшеничен зародиш.

NAC или N-ацетил цистеин се използва както в лекарства, така и в хранителни добавки. В медицината се използва предимно срещу отравяне с парацетамол (Лекадол), който причинява чернодробна недостатъчност, а също така се среща в лекарствата без рецепта за грип и настинка. Най-вече се класифицира като продукт за прочистване и възстановяване на черния дроб, но има много повече добри свойства. Тъй като участва в производството на най-силния антиоксидант в организма – глутатион, той е особено добре дошъл и полезен в по-студените части на годината и по време на намалена резистентност и повишен физически и/или психически стрес.

Какво е NAC?

NAC, е съкращение за N-ацетилцистеин (N-Acetyl Cysteine, N-Ac). Това е вещество, използвано от човешкото тяло за изграждане на глутатион – водещият антиоксидант в организма, който се счита за най-силната защита, която тялото може да създаде. Антиоксидантите играят роля в тялото за защита и възстановяване на клетките от увреждане.

NAC е едно от малкото активни вещества, което се класифицира както като лекарство, така и като хранителна добавка и може официално да се продава без рецепта под формата на хранителна добавка в магазините за хранителни добавки.

Как работи NAC?

N-ацетилцистеинът е много подобен по състав на аминокиселината L-цистеин (това е неговата ацетилна форма), а също и на самия глутатион. Той е директен предшественик на глутатиона, тъй като тялото се нуждае от цистеин в допълнение към глицин и глутаминова киселина, за да произвежда глутатион. Тъй като цистеинът е ограничаващ фактор в производството на глутатион, NAC може да увеличи производството му и по този начин неговата антиоксидантна активност в тялото.

Начин на употреба: Приемайте по 1 доза дневно с храна.

изпрати запитване за продукта

Съдържание на Proteini.SI NAC - N-Acetyl L-Cysteine 500mg 60 caps

Свързани продукти

Biovea MACA Organic 500mg
0 Review(s) 
Разфасовка: 60 caps
Редовна цена 21,49 лв. -27% Цена 15,69 лв.
  • Намалена цена
KFD GABA
0 Review(s) 
Разфасовка: 90 tabs
Редовна цена 24,49 лв. -27% Цена 17,88 лв.
  • Намалена цена
KFD Maca - Мака
0 Review(s) 
Разфасовка: 90 caps
Редовна цена 14,49 лв. -27% Цена 10,58 лв.
  • Намалена цена
Отзиви

Proteini.SI NAC - N-Acetyl L-Cysteine 500mg

  • NAC участва в производството на глутатион, най-мощният антиоксидант в организма
  • 500mg NAC в доза
  • 60 дози
Напишете вашия отзив
 
Избери рейтинг:
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение