20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ НОВИ КЛИЕНТИ С КОД СТАРТ. РЕГИСТРИРАЙТЕ ПРОФИЛ И НАПРАВЕТЕ ПОРЪЧКА

Какво трябва да знаем за бадемите? (част 1)

29 януари 2014 | 1058

бадемите - плюсове

Сигурно никога не си се замислял, че докато блажено похапваш любимите си ядки, ти всъщност поднасяш на организма си пищен букет от диетични фибри, органични витамини, минерали и протеини. Здравословното трио калций, магнезий и калий си прави върхова среща именно в съдържанието на бадемите! Прочитането на настоящата статия със сигурност ще те накара да вложиш повече ентусиазъм и наслада в следващото си посягане към полезните хрупкави ядки.
Включването на бадемите в хранителния режим на оплакващи се от високо кръвно налягане е сигурен метод за неговото регулиране. Именно тяхното меню често се отличава с висока концентрация на елемента натрий за сметка на така необходимите за здравия организъм калций и калий. Това обстоятелство създава сериозен риск от поява и развитие на високо кръвно налягане, а бадемите спомагат точно за неговото предотвратяване.
Редовното посягане към купичката с бадеми е изпитан здравословен метод за регулиране нивата на холестерола – може би най-коварният бич за сърдечното здраве на нашето съвремие. Едва една шепа от хрупкавите ядки дневно спомага съществено за редуцирането на този наболял здравословен проблем. Похапвай шепа бадеми, за да не изпитва твоето сърце проблеми! Нивото на ‘лошия’(LDL) холестерол спада с цели 19%, благодарение на консумацията на бадеми.
Ефективно превантивно действие срещу риска от развиване на диабет е именно редовното похапване на тези чудодейни ядки. Високото съдържание на минерала магнезий в техния състав притежава ключова роля в успешната регулация на кръвната захар. Научно установено е, че включването на бадеми в хранителния режим на застрашени или страдащи от коварното заболяване съществено допринася за подобряване на тяхната инсулинова чувствителност и редуциране нивата на вредния холестерол, който е често явление в тези случаи.
Една от причините за това бадемите да спадат в 5-звездната категория от здравословни съюзници е фактът, че тяхната консумация има засищащ ефект и съумява трайно да прогони натрапчивото усещане за апетит. Тези ядки са перфектният хранителен комплимент за всеки, стремящ се към стройна и лишена от излишни килограми фигура. Бадемите се отличават с нисък гликемичен индекс, което съдейства за тяхното по-бавно разграждане от организма. От друга страна това им качество допринася за избягването на резки и спонтанни колебания в нивата на кръвната захар и инсулина.
 ИСКАШ ДА ПОЛУЧАВАШ READY FOR LIFE NEWSLETTER. Въведи своя e-mail и бъди в крак с нашите ПРОМО предложения