20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ НОВИ КЛИЕНТИ С КОД СТАРТ. РЕГИСТРИРАЙТЕ ПРОФИЛ И НАПРАВЕТЕ ПОРЪЧКА

Лицеви опори, джогинг или флайс – за да бъде тялото ти 'найс'!

12 февруари 2014 | 1158

Лицеви опори, джогинг или флайс
Искало ли ти се е да пренесеш фитнес залата у дома? Да притежаваш безсрочна членска карта за своя личен фитнес салон? Със сигурност уютът на твоя дом ще те предразположи допълнително към активна тренировка и пълноценен релакс! Е, можеш да бъдеш спокоен, че и без да си под зоркото наблюдение на опитен фитнес-инструктор, разполагаш с редица варианти за успешно физическо натоварване и у дома!
Изгарянето на калории никога не е било толкова комфортно! Оформянето на всички мускулни групи никога не е било толкова достъпно! Точно така, отличната форма е само на един фотьойл разстояние – дали в спалнята или в дневната, твоята стегната фигура те очаква сега!
Разбира се, ще започнем с вдигане на тежести – категоричен първенец сред типовете физическо натоварване независимо от мястото, избрано за тренировка. Използването на гирички и дъмбели безспорно е един от най-ефективните начини за сдобиване с енергичност и сила. Освен, че са абсолютно достъпни във финансов аспект, тези добре познати уреди за трениране постигат еднакво добър резултат както във фитнес залата, така и в твоя дом. Съхраняват се лесно и взимат активно участие в широк набор от упражнения – преси, странично вдигане, свиване, флайс или гребане. За осезаем прилив на мускулна сила е препоръчително вдигането на тежести да се практикува в няколко непоследователни дни от седмицата.
Абсолютен фаворит сред почитателите на активния начин на живот е джогингът! Докато натоварваш долната половина на тялото си, ти ефективно и безопасно ускоряваш сърдечния си ритъм, а натрупаните калории започват да горят на мощния огън, който твоето интензивно движение възпламенява. Независимо дали се изпълнява на кростренажор, на пътека или в парка, джогингът е наистина мощен съюзник в намаляването на телесните мазнини и стягането на важни мускулни групи.
За да скочи скалата на личния ти барометър за спортен напредък, със сигурност е наложително ти пък да скачаш на въже. Прасците ти видимо ще променят формата и релефа си, а бицепсът ти също ще изпита натоварване от малките кръгови движения, съпътстващи това упражнение. Скачането на въже изисква малко пространство, така че липсата на място не може да бъде оправдание. С цел да изгориш повече калории, направи двойно въже за скачане, което ще изисква и двойно по-висок отскок. Истинско предизвикателство за спортната ти амбиция е да успееш да завърташ въжето два пъти при всеки отделен скок, но пък удовлетворението си заслужава!
Безспорни лидери в изкуството да спортуваш в домашни условия са и упражненията за основната част на тялото. Освен, че съществено подобряват стойката и баланса на тялото, те перфектно оформят и тонизират коремните мускули – може би една от най-капризните мускулни групи. Допълнително улеснение за тяхното изпълнение е, че този тип упражнения не изискват каквото и да било оборудване. Въоръжени единствено с удобни маратонки или дори боси, вие ефективно включвате на активен режим някои от общо 29-те мускула, които съставляват именно основната част на човешкото тяло. Коремни преси, лицеви опори, повдигане на лост, планк, навеждания, глутеус мост – това са безспорните перли в короната на физическото натоварване в домашни условия. Превърни ги в част от съдържанието и на своя личен спортно-здравен сейф у дома!
Предлагаме и едно упражнение, което моментално позиционираме в категория ‘С един удар – два заека’, а именно – повдигане на таза от лег. С него едновременно се натоварват коремните и седалищните мускули, за които е общоприето, че са едни от най-проблемните. Всеки, който реши да го практикува, трябва да легне по гръб и да свие краката и стъпалата в коленете. Краката трябва да бъдат разтворени с една идея повече от ширината на ханша. Ръцете се разполагат спокойно встрани от тялото. Започва плавно повдигане на таза, като междувременно коремните и седалищните мускули се стягат. Практикуването на това упражнение се започва с 15-20 повторения, като интензитетът може да достигне до 25-30 за напреднали.
Плавен преход към стремежа за стегнати бедрени и седалищни мускули е следното упражнение. Заема се т.нар. ‘кучешка поза’ с колене на пода. Краката трябва да бъдат събрани, а ръцете положени на земята и на ширината на раменете. Първоначално се изтласква левия крак внимателно в посока назад и нагоре, като се поддържа свит в колянната област. След това се изпълнява същото движение с другия крак, като се правят между 15 и 20 повторения с всеки.
И нека за финал обърнем внимание на тази най-силно привличаща погледите и на двата пола част от човешкото тяло – дупето! Ще ти бъде необходима щанга,  която да бъде разположена зад врата, докато изпълняваш клекове. Ефективно, нали! Заеми балансиран и стабилен разкрач и направи пълно спускане до долу, като се стремиш да не нарушаваш правилната стойка, която тялото ти е заело първоначално. Абсолютно препоръчително е да следваш съотношението 2:1, а именно – да се спускаш в продължение на 2 секунди, а за 1 секунда да избутваш със задължително издишване на въздуха. Това е златното ‘дихателно’ правило, поддържащо едновременно торса изправен и сърцето далеч от опасно натоварване.
Е, убеди ли се, че размазващата фитнес тренировка може да се изпълни и извън спортната зала? С тези лесни и достъпни упражнения подготвяш истинска сензация далеч от любопитните погледи, удобно разположил се у дома. Бъди обект на внимание по свое собствено желание! Но не забравяй да вложиш и физическо старание!


ИСКАШ ДА ПОЛУЧАВАШ READY FOR LIFE NEWSLETTER. Въведи своя e-mail и бъди в крак с нашите ПРОМО предложения