20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ НОВИ КЛИЕНТИ С КОД СТАРТ. РЕГИСТРИРАЙТЕ ПРОФИЛ И НАПРАВЕТЕ ПОРЪЧКА

На един бицепс разстояние!

17 март 2014 | 762

Бицепс
Прибави малко разнообразие към тренировките за ръце с тези упражнения за многопосочно натоварване на мускулите. Ние сме абсолютно наясно, че далеч не само професионалните бодибилдъри редовно тренират за оформяне и уголемяване на двуглавия мишничен мускул, нали така? 
Тъй като натоварването на ръцете обикновено се изразява в движение единствено на тази мускулна група, все повече специалисти препоръчват комбинирана работа и с други групи чрез т.нар. ‘мулти-‘ или съвместни упражнения. Именно по този начин ти осигуряваш мощно напомпване на ръцете си, като успоредно с това максимално се възползваш от цялостното натоварване на тялото с акцент върху някои противоположни мускулни групи.
Тъй като упражненията за бицепс са ключов компонент от една истински размазваща тренировка, ние се чувстваме длъжни да посочим най-популярните и ефективните сред тях. Така ще можеш да придадеш свежест и разнообразие и на собствената си тренировка.
Ето го и нашият ‘златен’ списък от упражнения за натоварване на бицепса:
Бицепсово сгъване с щанга (barbell curl) – това базово, изолиращо, дърпащо упражнение представлява сгъване на ръцете в зоната на лактите, като другите стави остават неподвижни. Силно се препоръчва на трениращите с цел подобряване на общата кондиция и тонус. Използват се различни видове лостове (щанги), като изборът им придава конкретни специфики на изпълнението.
Бицепсово сгъване с дъмбели (dumbbell curl) – упражнение, подходящо за всички трениращи. Ръцете се сгъват в зоната на лакътните стави. Движението в раменете и раменния пояс е ограничено, а китките могат да бъдат подвижни или неподвижни в зависимост от акцента. Изолиращо и дърпащо като тип упражнение за двуглавите мишнични мускули. Изпълнява се с една или с две ръце и в различни позиции на тялото. 
Дъмбелово сгъване – външно и за баланс с крака (DB curl – external, balanced)
Чуково бицепсово сгъване  (Hammer curls) – изпълнява се с цел покачване на мускулната маса. Често е избирано като единствено упражнение за бицепс – доказано ефективно!
Редуващи се дъмбелови сгъвания – балансирани (Alternating DB curls, balanced)
Бицепсово сгъване на долен скрипец (Cable/Rope curls) – това е дърпащо упражнение с изолиращ характер. Подходящо е както за начинаещи, така и за средно и силно напреднали последователи на фитнеса и бодибилдинга.
‘Супермен’ бицепсово сгъване на долен скрипец (cable ‘Superman’ curls)
TRX сгъване (TRX curls)
TRX сгъване с една ръка (TRX single-arm curls)
TRX сгъване тип ‘хватка’ (TRX ‘clutch’ curls)
Сгъване с ластична лента (elastic band curls) – това комбинирано многопластово упражнение е подходящо за начинаещи и средно напреднали фитнес-любители. Доказано подобрява аеробната и силовата издръжливост, както на локално, така и на общо физическо ниво.
Форсирано сгъване с ластична лента (band speed curls)
Бицепсово/трицепсово балансиране – с един крак върху малка фитнес-топка (bicep/tricep balanced)
Скотово сгъване (Preacher curl) – това изолиращо и дърпащо упражнение изпълнява функциите на подпомагащо движение в сгъването на лакътните стави. Основната му цел е да увеличи масата на ръката чрез стимулиране растежа на бицепсите и брахиалисите
Концентрирано сгъване (concentration curls) – упражнението притежава спомагателна роля в изграждането на бицепсова маса. Перфектно е за оптимизиране на визуалната и силовата симетрия между бицепсите. Изпълнява се и с цел редуциране на силов дисбаланс.
Със сигурност си запознат с повечето от изброените упражнения, но искрено се надяваме да сме ти осигурили поне един детайлен преговор на най-ефективните варианти за напомпване на двуглавите мишнични мускули. Изпълнението им доказано осигурява поддържане на перфектна физическа форма и насочва прожекторите на вниманието ни към един от най-красивите и изваяни мускули – бицепса!


ИСКАШ ДА ПОЛУЧАВАШ READY FOR LIFE NEWSLETTER. Въведи своя e-mail и бъди в крак с нашите ПРОМО предложения