20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ НОВИ КЛИЕНТИ С КОД СТАРТ. РЕГИСТРИРАЙТЕ ПРОФИЛ И НАПРАВЕТЕ ПОРЪЧКА

4 упражнения за по-яки прасци

19 май 2014 | 1136

По-здрави прасци
Сдобий се с по-изразителни и релефни прасци с тези 4 неочаквано добри упражнения.
Застани пред огледалото в цял ръст и се обърни. След това остави цялото си тегло върху левия крак, дясната пета да заеме ъгъл от 45 градуса, и накрая стегни прасеца (само не казвай, че тази поза не ти е позната, защото ние сме сигурни, че я заемаш всеки път, когато си с късите си панталонки в залата). Е, доволен ли си от това, което виждаш? Изглежда ли така все едно грейпфрут е заседнал от вътрешната страна на прасеца или по-скоро там няма нищо за стягане?
Кой подход е оптимално добър?
Бумът на съвети за фитнес упражнения в интернет действително ни е дал солидна и качествена информация, но стане ли въпрос за натоварване на прасците, голяма част от тази мъдрост ни кара трескаво да се чешем по главите. Хвърли един по-задълбочен поглед на някои от най-популярните фитнес-програми днес и ще забележиш, че в повечето от тях се акцентира на следните две неща. Или ни се препоръчва да не тренираме прасците си, защото те са достатъчно натоварени от упражненията, които така или иначе правим, или сме посъветвани да запазим статута на режима си – напомпваме прасците със серии от 20-30 повторения от седящ стоеж или уреди за крака.
Тренирането с уреди е супер за работата с прасците, защото то позволява да изолираш мускула и да го натоварваш толкова здраво, колкото искаш, но какво ще кажеш за прибавянето на доза атлетизъм към този микс? Ако си отегчен от блъскането на серия след серия от повдигания с уреди, то трябва да знаеш, че има редица други варианти да отдадеш дължимото на своите прасци, повечето от които предлагат значително по-широка гама от ползи в сравнение със стандартните фитнес упражнения – подобряване както на общата атлетическа способност и мобилност, така и на масата и формата, към които се стремиш. Прочети, за да разбереш кои са ключовите движения.
Вземи си качествено въже за скачане и прави еднакви по времетраене серии – продължителността им зависи от индивидуалния опит и кондиционното ниво, или серии с конкретен брой повторения.
Скачай на издутите кокалчета под пръстите на краката и се стреми контактът със земята да е възможно най-кратък.
 
2. Нисък ‘пого’ скок
Застани с двата крака заедно, коленете леко прибрани, ръцете протегнати пред теб на нивото на гръдния кош, а лактите – свити. 
Скочи толкова бързо, колкото можеш, все едно скачаш на въже, но без него.
Две или три серии от 40-50 ниски ‘пого’ скокове са ключов елемент от всяко динамично загряване и са способни сериозно да стегнат прасците.
 
3. Висок ‘пого’ скок
Започни от същото положение, както при ниския ‘пого’ скок, но отскочи колкото е възможно по-високо с помощта само на глезените и прасците.
Две или три серии от 15 повторения ще бъдат повече от достатъчни за начинаещите.
 
4. ‘Теглене на шейна’
Склонни сме да похвалим този тип дърпане на тежести, който е едно от най-многоаспектните ‘оръжия’ в тренировъчния арсенал.  Когато заредиш ‘шейната’ с достатъчно голяма тежест, вече няма да имаш възможност да стъпваш на земята първо с петите си, което означава, че ще допираш пода с облите кокалчета под пръстите на краката.
Прави това упражнение в продължение на няколко разходки от 50-60 метра и съвсем скоро прасците ти ще разберат, че ‘тегленето на шейна’ не е просто едно кардио упражнение.


ИСКАШ ДА ПОЛУЧАВАШ READY FOR LIFE NEWSLETTER. Въведи своя e-mail и бъди в крак с нашите ПРОМО предложения