20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ НОВИ КЛИЕНТИ С КОД СТАРТ. РЕГИСТРИРАЙТЕ ПРОФИЛ И НАПРАВЕТЕ ПОРЪЧКА

Категории
Марки
Съставки

BCAA (разклонена верига)

Наименованието BCAA се използва за комплекс от незаменими аминокиселини с разклонена верига. Те имат важна роля в процеса на синтез на белтъчини в тялото, който стои в основата на растежа и развитието на мускулите. BCAA всъщност съставляват приблизително една трета от мускулната тъкан и са надежден и бърз източник на енергия за тялото. Основните им свойства ги правят незаменим участник в повечето от метаболитните процеси в организма. BCAA имат и други жизненоважни функции за нас, но на тези функции ще се спрем по-надолу в текста. Сега ще изясним в пълна степен кои точно аминокиселини влизат в абревиатурата BCAA и каква е тяхната роля за нашето тяло. BCAA включва три аминокиселини – левцин, валин и изолевцин. Нека разгледаме поотделно всяка една от тях, за да разберете най-добре характеристиките и функциите им:

 

BCAA 1 на супер цени- левцин -  първата и може би най-важна и необходима за тялото ни аминокиселина, влизаща в абревиатурата BCAA. Левцинът е аминокиселина с разклонена верига, която е незаменима и не може да бъде синтезирана от човешкото тяло. Тя е от изключително значение за спортистите и активно трениращите, тъй като участва активно в изграждането на мускулната маса. В допълнение, левцинът спомага за здравето на костната система, еластичността и добрия външен вид на кожата. Тези му свойства правят неговата роля за нормалното функциониране на организма доста голяма. Неслучайно в значителна част от хранителните добавки левцинът се съдържа в доста по-големи количества от другите две аминокиселини, влизащи в комбинацията BCAA.

 

- валин – валинът като част от комбинацията BCAA също има своите важни функции за организма. Той подпомага растежа на мускулите, както и възстановяването им след тежки и интензивни тренировки. Валинът също така повишава количеството енергия в организма и се смята за протектор на глюкозата в кръвта.

 

- изолевцин – и последната аминокиселина от групата на BCAA. Изолевцинът има активна роля в синтезирането на хемоглобин и регулацията на кръвната захар. Освен това като част от BCAA той ускорява възстановяването след тренировки, както и заздравяването на различни травми и наранявания. 

 

Основни предимства на BCAA

 

BCAA 2 на супер цениВреме е да преминем и към изясняване на основните ползи и предимства, които аминокиселините от групата на BCAA носят за нашия организъм. BCAA имат множество и разнообразни роли и въздействия, които подпомагат нормалното функциониране на организма и го предпазват от различни заболявания. Те са необходими както на хората, които тренират активно и искат да имат красиво и поддържано тяло, така и на тези, стремящи се просто да водят здравословен начин на живот. Дори и в момента в световен мащаб се провеждат редица изследвания, които откриват все по-нови и непознати доскоро положителни въздействия на BCAA върху тялото. И все пак ние ще ви запознаем единствено с тези преимущества на BCAA, които са на 100% научно проверени и доказани. Ето ги и тях:

 

1. Стимулиране на мускулния растеж и развитие – безспорно най-важната функция на BCAA за спортистите и хората, прекарващи доста време във фитнеса. Както вече казахме, BCAA имат съществено значение за процеса на синтез на белтъчини в тялото, който стои в основата на растежа и развитието на мускулите. Тези аминокиселини могат да спомогнат и за запазването на чистата мускулна маса по време на периоди, в които нямате възможност да тренирате редовно.

 

2. Ускоряване процеса на възстановяване на мускулите – BCAA имат способността да намаляват вторичните мускулни щети, причинени от тежките и интензивни тренировки. Високата наличност на BCAA в организма спомага за подобряване на протеиновия синтез и пълноценно възстановяване на мускулите. Приемането на BCAA със сигурност ще ви бъде от полза за намаляване на мускулните болки и подготовка на организма за следващата интензивна тренировка.

 

BCAA 4 на супер цени3. Спомагат за изгарянето на мазнини – аминокиселините от групата BCAA също така могат да бъдат доста добър помощник за хората, стремящи се да свалят телесна маса. В комбинация с редовни тренировки, те ускоряват процеса на изгаряне на мазнини в тялото. Причината за това се крие в гликогеноспестяващите свойства на BCAA, които стимулират окисляването на мазнините.

 

4. Увеличават издръжливостта по време на тренировки – ВСАА са и важен източник на енергия за организма. Те повишават значително издръжливостта на тялото по време на интензивни тренировки и силни натоварвания. BCAA също така забавят настъпването на чувство на умора чрез увеличаване потока на триптофан към мозъчните рецептори. И не на последно място, аминокиселините от групата на BCAA подобряват концентрацията и спомагат за провеждането на една наистина ефективна и пълноценна тренировка.

 

5. Други предимства – BCAA имат и други ефекти, които могат да подобрят цялостното здравословно състояние. Те например забавят процеса на стареене на организма. Освен това BCAA са полезни за хора с различни заболявания на черния дроб – цироза, хепатит C и т.н. Тези аминокиселини отлагат негативния ефект върху опорно – двигателната система на човека при амиотрофична латерална склероза и други подобни тежки заболявания.

 

В кои храни има високо съдържание на BCAA?

 

Както разбрахте, аминокиселините от групата на BCAA носят значителни преимущества на организма и затова е много важно да бъдат приемани в необходимите количества. Тъй като BCAA не се синтезират от организма, начините за набавянето им са чрез храни и хранителни добавки. В този смисъл е добре да сте информирани за видовете храни, които съдържат най-големи количества BCAA. Нека да видим кои са тези храни:

 

BCAA 6 на супер цени1. Месо – най-големият източник на BCAA е червеното месо. Но значително количество аминокиселини от групата на BCAA могат да се набавят и чрез консумиране на другите видове меса. Като цяло редовното приемане на месо е един надежден начин организмът ви да се снабди с нужните му BCAA. В същото време обаче ви препоръчваме да избягвате прекалено мазните меса, защото те имат негативен ефект върху сърдечно – съдовата система на човека.

 

2. Яйца - още един добър източник на BCAA. Яйцата съдържат големи количества BCAA и в същото време са подходящи за редовна консумация поради своята ниска калоричност. А най-хубавото е, че имате множество и разнообразни варианти, свързани с тяхната консумация. Можете да ги сварите, да си направите бъркани яйца или пък да ги добавите към шейкове. При всяка от тези опции ще приемете значително количество аминокиселини от групата на BCAA.

 

3. Млечни продукти – BCAA се съдържат в големи дози и в различните видове млечни продукти. В това число нискомаслено или обезмаслено мляко, нискомаслено кисело мляко, нискомаслени сирена, масло, сметана и др. Дори и да не сте големи любители на млечните продукти, все пак можете да си направите някаква подходяща комбинация за набавяне на BCAA, нали?

 

4. Храни от растителен произход – има и храни от растителен произход, които са богати на BCAA. Това са например бобът, лещата, кафевият ориз и някои видове ядки (бадеми, кашу). Изберете си кои от тях пасват най-добре на вкусовите ви предпочитания и се старайте да ги консумирате сравнително редовно!

 

BCAA 7 на супер цениBCAA под формата на хранителни добавки

 

Вече казахме, че аминокиселините от групата BCAA не се синтезират от организма. А в някои случаи храните, приемани на дневна основа, не успяват да осигурят необходимите количества BCAA. Затова е добре тези аминокиселини да се приемат и допълнително под формата на различни хранителни добавки. Що се отнася до спортистите и хората, трениращи активно във фитнеса, за тях хранителните добавки със съдържание на BCAA са почти задължителни. Особено ако са си поставили за цел постигане на бързи и качествени резултати по отношение повишаване на мускулната маса и изгаряне на максимално количество мазнини. Когато се вземат подходящите хранителни добавки, съдържащи BCAA, и се внимава за правилната им употреба, добрите резултати неизменно идват. 

 

Какво се крие във формулата BCAA? В случай, че приемате BCAA под формата на хранителни добавки, трябва да сте наясно с различните комбинации на тези аминокиселини и пропорциите на всяка една от тях (левцин, изолевцин, валин) в съответния вид хранителна добавка. По принцип съотношението левцин: изолевцин: валин се различава в отделните формули и хранителни добавки BCAA. Най – често срещаните комбинации обаче са:

 

BCAA 8 на супер цени- 2: 1: 1 – това е най-старата и до голяма степен традиционно утвърдена комбинация BCAA, която се използва от активно спортуващите хора. Тя служи за ефективна защита на мускулите и ускореното им възстановяване след интензивни тренировки.

 

- 4: 1: 1 – при тази формула на BCAA се удвоява количеството на левцина. Това спомага за мускулния растеж и развитие и постигането на по-добри резултати от тренировките.

 

- 8: 1: 1 – една нова комбинация BCAA. Насочена е към стимулацията на ензим, наречен mTOR, който е отговорен за кодирането на мускулния растеж и възстановяване.

 

- 100% левцин – формулата акцентира върху левцина като най-важна аминокиселина от групата на BCAA. В този смисъл се залага изцяло на свойствата на левцина, свъразни с изграждането на мускулна маса и поддържане здравословното състояние на костната система и кожата.

 

Разгледайте каталога на Ready for life и си набавете нужните количества BCAA чрез нашите хранителни добавки, отличаващи се с най-високо качество и предлагани на изключително изгодни за клиента цени!

 

Основни предимства на BCAA
В кои храни има високо съдържание на BCAA?
BCAA под формата на хранителни добавки

 

BCAA (разклонена верига) - Battery Nutrition BCAA Powder на супер цени 1

Battery Nutrition BCAA Powder

Разфасовка: 0.500kg
 • Стимулира растежа на мускулна маса
 • Ускорява възстановяването
 • Увеличава силата и енергията
 • Повишава издръжливостта
 • Предпазва от загуба на мускулна маса
-14%
BCAA (разклонена верига) - Blade Sport Amino Edge на супер цени 2

Blade Sport Amino Edge

Разфасовка: 0.400kg
 • Пълен комплекс от аминокиселини
 • 10гр BCAA в доза
 • С добавен цитрулин,бета аланин и таурин
 • Сила
 • Издръжливост
 • Мускулен разтеж
НАМАЛЕН
46.49 лв.
39.99 лв.
Добави в кошницата
BCAA (разклонена верига) - Blade Sport BCAA 7000 на супер цени 3

Blade Sport BCAA 7000

Разфасовка: 0.250kg
 • Стимулира растежа на мускулна маса
 • Високо съдържание BCAA в доза
 • С добавен глутамин
 • Ускорява възстановяването
 • Увеличава силата и енергията
 • Повишава издръжливостта
 • Предпазва от загуба на мускулна маса
-30%
BCAA (разклонена верига) - СТАК №3 - Суроватъчен протеин + БЦАА на супер цени 4

СТАК №3 - Суроватъчен протеин + БЦАА

Разфасовка: 1.000kg + 0.250kg
 • Суроватъчен протеин концентрат
 • Мускулен растеж
 • Ефективно възстановяване
 • Супер комбинация
НАМАЛЕН
82.98 лв.
57.99 лв.
Добави в кошницата
ТОП -26%
BCAA (разклонена верига) - Myprotein BCAA Flavoured на супер цени 5

Myprotein BCAA Flavoured

Разфасовка: 0.250kg
 • Стимулира изграждането на чиста мускулна маса
 • Подпомага протеиновия синтез
 • Намалява катаболните процеси
 • Притежават анаболен ефект
   
НАМАЛЕН
38.49 лв.
28.49 лв.
Добави в кошницата
BCAA (разклонена верига) - Prozis Sport BCAA 5000 на супер цени 6

Prozis Sport BCAA 5000

Разфасовка: 125 tabs
 • Висококонцентрирани BCAA
 • Стимулира мускулния растеж
 • Повишава издръжливостта
 • Подпомага възстановяването
 • Предпазва от загуба на мускулна маса
-37%
BCAA (разклонена верига) - Cre-amino Stack на супер цени 7

Cre-amino Stack

Разфасовка: 200 tabs + 0.500kg
 • Висококонцентрирани BCAA
 • Креатин за повишаване на силата
 • Комбинация за мускулен растеж
 • Подпомага възстановяването
НАМАЛЕН
51.00 лв.
31.99 лв.
Добави в кошницата
BCAA (разклонена верига) - Prozis Sport BCAA 2:1:1 на супер цени 8

Prozis Sport BCAA 2:1:1

Разфасовка: 200 tabs
 • Висококонцентрирани BCAA
 • Стимулира мускулния растеж
 • Повишава издръжливостта
 • Подпомага възстановяването
 • Предпазва от загуба на мускулна маса
-39%
BCAA (разклонена верига) - BCAAShack Stack на супер цени 9

BCAAShack Stack

Разфасовка: 0.500kg + 30 tabs + 600ml
 • Купувате 1 - получавате 3
 • Myprotein BCAA
 • + ПОДАРЪК Мултивитамин
 • + ПОДАРЪК Шейкър
НАМАЛЕН
82.47 лв.
49.99 лв.
Добави в кошницата
BCAA (разклонена верига) - Prozis Sport BCAA Powder Flavoured на супер цени 10

Prozis Sport BCAA Powder Flavoured

Разфасовка: 0.100kg
 • Стимулира растежа на мускулна маса
 • Ускорява възстановяването
 • Повишава издръжливостта
 • Насърчава изгарянето на мазнините
 • Предпазва от загуба на мускулна маса
BCAA (разклонена верига) - Blade Sport BCAA 7000 на супер цени 11

Blade Sport BCAA 7000

Разфасовка: 0.500kg
 • Стимулира растежа на мускулна маса
 • Високо съдържание BCAA в доза
 • С добавен глутамин
 • Ускорява възстановяването
 • Увеличава силата и енергията
 • Повишава издръжливостта
 • Предпазва от загуба на мускулна маса
-33%
BCAA (разклонена верига) - STACK ME16: 1+1 FREE на супер цени 12

STACK ME16: 1+1 FREE

Разфасовка: 0.300kg + 60 tabs
 • Подпомага мускулния растеж
 • Повишава издръжливостта
 • Подарък Advanced Caffeine
 • Повишава енергията
НАМАЛЕН
71.99 лв.
47.99 лв.
Добави в кошницата
-34%
BCAA (разклонена верига) - STACK ME8: 1+1 FREE на супер цени 13

STACK ME8: 1+1 FREE

Разфасовка: 0.500kg + 90 tabs
 • Висококачествен източник на аминокиселини
 • Максимално възтсановяване
 • Супер напомпване
 • Подарък Л-Аргинин
НАМАЛЕН
109.50 лв.
72.00 лв.
Добави в кошницата
НОВО
BCAA (разклонена верига) - Battery Nutrition BCAA 10:1:1 Hardcore на супер цени 14

Battery Nutrition BCAA 10:1:1 Hardcore

Разфасовка: 0.300kg
 • Високо съдържание на Левцин
 • Стимулира протеиновия синтез
 • Подпомага мускулния растеж и възстановяването
 • Намалява умората в мускулите
 • Без изкуствени оцветители
BCAA (разклонена верига) - Myprotein BCAA Flavoured на супер цени 15

Myprotein BCAA Flavoured

Разфасовка: 0.500kg
 • Стимулира изграждането на чиста мускулна маса
 • Подпомага протеиновия синтез
 • Намалява катаболните процеси
 • Притежават анаболен ефект
   
-25%
BCAA (разклонена верига) - Bodyraise BCAA 1020mg на супер цени 16

Bodyraise BCAA 1020mg

Разфасовка: 100 tabs
 • Незаменими аминокиселини
 • Силно концентрирани
 • Подпомагат покачването на мускулна маса
 • Възстановяват ефективно мускулите
НАМАЛЕН
20.00 лв.
14.99 лв.
Добави в кошницата
ТОП -35%
BCAA (разклонена верига) - Prolab BCAA Plus на супер цени 17

Prolab BCAA Plus

Разфасовка: 180 caps
 • Стимулира мускулния растеж
 • Предпазва мускула от разграждане
 • Повишава нивата на протеинов синтез в мускула
 • Подпомага възстановяването
   
НАМАЛЕН
54.00 лв.
34.99 лв.
Добави в кошницата
BCAA (разклонена верига) - XCORE BCAA Powder на супер цени 18

XCORE BCAA Powder

Разфасовка: 0.300kg
 • По-добро мускулно възстановяване
 • Намалява катаболните процеси
 • Подпомага мускулния растеж
 • Подобрява функцията на хормоните
ИСКАШ ДА ПОЛУЧАВАШ READY FOR LIFE NEWSLETTER. Въведи своя e-mail и бъди в крак с нашите ПРОМО предложения