20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ НОВИ КЛИЕНТИ С КОД СТАРТ. РЕГИСТРИРАЙТЕ ПРОФИЛ И НАПРАВЕТЕ ПОРЪЧКА

Категории
Марки
Съставки

Л-Карнитин

Л-карнитинът е натурална непротеинова аминокиселина, която се произвежда в човешкия организъм и по-специално в черния дроб. Тя е включена в състава на редица хранителни добавки, приемащи се с цел отслабване. Една от основните функции на л-карнитина е да транспортира натрупаните мазнини до митохондриите на клетката. Там те се превръщат в източник на енергия за нашето тяло. Поради това си свойство, л-карнитинът е приеман под формата на хранителни добавки от множество професионални спортисти и активно трениращи хора. Разбира се, той има още доста полезни за човешкия организъм функции, за които ще поговорим малко по-надолу в текста. Първо обаче ще разгледаме най-общо историята на л-карнитина, неговото откриване, изучаване и обособяване като самостоятелна аминокиселина.

 

История на л-карнитина

 

 

Л-карнитин 1 на супер цени
Л-карнитин - За мускулесто тяло

Л-карнитинът е открит през 1905 година, като съставна част на мускулната тъкан. Аминокиселината получава своето име заради високото си съдържание в месото. Химическата структура на л-карнитина е официално изведена двадесет години по-късно. Малко след това започват и редица изследвания, които трябва да разкрият основните функции на тази нова аминокиселина. За първите от тях са използвани т.нар. брашнени червеи (ларви на бръмбара с наименование Tenebrio molitor). Резултатите показали, че при дефицит на л-карнитин, брашнените червеи натрупват големи количества мазнини в своите клетки. Оттам идват и предположенията, че л-карнитинът играе важна роля за топенето на мазнините.

 

 

Изследванията продължават, насочвайки се към влиянието на л-карнитина върху организма на бозайниците и по-специално на хората. През 1962 година става ясна смятаната днес за основна функция на л-карнитина – транспортирането на натрупаните мазнини до клетъчните митохондрии и тяхното превръщане в енергия. Впоследствие, на клинично ниво са описани първите случаи на системен дефицит на л-карнитин, заедно с всички съпътстващи неприятни последствия за организма. В тази връзка се създават специални инжекционни и орални начини за прием на л-карнитин, които да подпомогнат по-тежките случаи. Процесът по изучаване и популяризиране на л-карнитина продължава и до наши дни, когато той вече е сред най-известните аминокиселини, използвани за топене на мазнини, освобождаване на повече енергия в тялото и повишаване на издръжливостта при интензивни тренировки.

 

От кои храни можем да си набавим л-карнитин?

 

 

Л-карнитин 2 на супер цени
Л-карнитин - Помага във фитенса

Л-карнитинът се среща най-вече в животинските продукти, като месото (особено телешкото и свинското) и рибата са най-големите източници на тази аминокиселина. Разбира се, има и други храни, от които можем да си набавим допълнителни количества л-карнитин. Това са млечните продукти, ядките и семената, както и бобовите култури (боб, леща, грах). Л-карнитин се среща в някои плодове като бананите и кайсиите, зърнени храни (царевица, овесени ядки), пчелния прашец и бирената мая. Тъй като често количествата л-карнитин, постъпващи в организма ни от храната са недостатъчни, е добре той да се приема и под формата на различни хранителни добавки. Това ще осигури правилното изпълнение на неговите функции в човешкото тяло и значително ще подпомогне активно трениращите и желаещите да свалят телесна маса в постигането на целта.

 

 

Технология на синтезиране на л-карнитина в човешкото тяло 

 

Въпреки че скелетните мускули са най-големият склад на л-карнитин в човешкото тяло, те не притежават способността да синтезират аминокиселината. Процесът по синтезиране на л-карнитина се извършва в мозъка, бъбреците и най-вече черния дроб. Добри помощници в него са други две важни аминокиселини – лизин и метионин. Важно е да се отбележи, че ензимите, участващи в поредицата от химически реакции, свързани със синтезирането на л-карнитина, са силно зависими от наличието на витамин C. В този смисъл недостатъчното приемане на витамин C от организма може значително да наруши процеса на синтез на л-карнитина.

 

Форми на л-карнитина

 

 

Л-карнитин
Л-карнитин - Вдига морала и потенциала

Л-карнитинът се предлага на пазара в няколко различни форми. Тези форми зависят най-вече от допълнителната молекула, с която е свързан л-карнитинът. А защо се прави това свързване? Обикновено в хранителните добавки л-карнитинът се комбинира с други вещества, за да се осигури неговата по-добра стабилност при преминаване през стомашно – чревния тракт и по-пълноценно усвояване от човешкия организъм. Нека сега да разгледаме различните форми на л-карнитина, които могат да се намерят на пазара:

 

 

- л-карнитин тартрат – най-популярната и разпространена форма на л-карнитина сред използващите хранителни добавки. Представлява съединение между две молекули л-карнитин и една молекула винена киселина. В този си вид формулата прави л-карнитина по-стабилен, а освен това му придава и някои антиоксидантни свойства.  

 

- ацетил л-карнитин - от своя страна, тази форма се състои от съединение на л-карнитина с ацетил – коензим А (ацетил – CoA). Ацетил л-карнитинът носи редица предимства за човешкия организъм. Най-важното сред тях е, че може да премине през кръвно – мозъчната бариера и да изиграе ролята на невротрансмитер (сигнална молекула) за нервната система. С това си свойство ацетил л-карнитинът служи за подобряване на паметта и координацията. В допълнение, той е доста ефективен и по отношение процесите на горене на мазнини в тялото.

 

- други форми – съществуват и други форми на л-карнитина, които са сравнително добре разпространени на пазара. Л-карнитин фумаратът например е карнитинова сол на фумаровата киселина. А глицин – пропионил – л-карнитинът представлява съединение между л-карнитин, глицин и пропионова киселина. Тези форми на л-карнитина имат метаболитни ефекти за организма, които обаче са по-слабо изразени в сравнение с тези на по-горе посочените две съединения.  

 

 

Полезни свойства на л-карнитина

 

 

Л-карнитин 4 на супер цени
Л-карнитин - Поръчай сега!

1. Основна роля в човешкото тяло – както вече казахме, главната функция, извършвана от л-карнитина в човешкия организъм, е свързана с производството на енергия. Л-карнитинът помага за транспортирането на мазнините до клетъчните митохондрии. При процеса на изгарянето им се освобождава енергията, която е нужна на тялото. Всъщност приблизително 98% от запасите на л-карнитин във вашето тяло се намират в мускулите. Л-карнитинът стимулира растежа на митохондриите и играе важна роля за забавяне стареенето на организма и предпазването му от различни болести.

 

 

2. Ефект върху болки и възстановяване от контузии – приемането на л-карнитин спомага за подобряване на оксигенацията на мускулите и по този начин прави по-лесно и бързо тяхното възстановяване след напрегнати и интензивни тренировки. Л-карнитинът под формата на хранителни добавки увеличава нивата на азотния диоксид или плазмените нива на нитрат в организма. Ако го приемате в препоръчаните дози, несъмнено ще ускорите премахването на различни мускулни болки и спазми, както и възстановяването от получени контузии и травми.

 

3. Загуба на тегло – л-карнитинът е част от редица хранителни добавки, приемащи се с цел отслабване. Той стимулира цялостния процес по топене на мазнини и загуба на телесна маса.Комбинирането на л-карнитина с редовни тренировки и спазване на подходяща диета със сигурност ще ви помогне да премахнете излишните килограми и да влезете в добра форма.

 

 


4. Влияние върху мозъчните функции – според различни изследвания л-карнитинът също така има полезно въздействие върху мозъчните функции. Приемането на необходимите количества от аминокиселината намалява риска от развитие на Алцхаймер и други подобни заболявания. При възрастните хора л-карнитинът може да спомогне за запазването на умствените възможности и когнитивните функции.

 

5. Кръвно налягане – л-карнитинът има и значителен потенциал за борба с високото кръвно налягане. Това е един проблем, който в днешно време се среща често, дори и при младите хора. Доказана е ролята на аминокиселината за спадането на систолното кръвно налагане при хора с диагностицирана исхемична болест на сърцето. Освен това редовният му прием води до значително подобряване на инсулиновата чувствителност.

 

 

6. Превенция след прекаран инфаркт – хората, прекарали инфаркт на миокарда, са още една група, която би имала полза от стандартна дозировка от 3-4 грама л-карнитин на ден. Изследвания показват намаляване на смъртността при членовете на тази група, приемащи редовно аминокиселината. Освен това се наблюдава и редуциране на страничните ефекти, причинени от инфаркта.

 

 

Л-карнитин 7 на супер цени
Л-карнитин - Топ качество

7. Превенция на дефицит при хемодиализа – както знаете, хемодиализата е процедура, която се прави най-вече при наличие на бъбречна недостатъчност или друго критично състояние на организма. При нея кръвта на болния се пречиства от отпадни азотосъдържащи вещества и соли. В определени случаи е възможно хемодиализата да доведе до дефицит на л-карнитин в организма. Затова е препоръчително да се приемат допълнителни количества от аминокиселината, които ще намалят неприятните ефекти от подобен тип лечение.

 

 

8. Влияние върху щитовидната жлеза – то се отнася най-вече за случаите на т.нар. хипертиреоидизъм (или повишена функция на щитовидната жлеза). При такова състояние е добре да се приемат терапевтични дози от по 2-4 грама л-карнитин дневно. Л-карнитинът има свойството да ограничава проникването на свръхпроизведените хормони от щитовидната жлеза в клетките. Така се редуцират значително симптоми като непоносимост към топлина, често изпотяване, напрегнатост и раздразнение. Имайте предвид обаче, че в случаите на повишена функция на щитовидната жлеза, преди началото на приема на л-карнитин трябва да се консултирате с лекар.

 

9. Влияние върху черния дроб – често първата ни мисъл при закупуване на даден лекарствен продукт, хранителна добавка или дори храна, е относно начина, по който те ще повлияят на черния ни дроб. Е, когато става въпрос за прием на л-карнитин, всички притеснения, свързани с черния дроб, са излишни. „Отработеният“ л-карнитин се изхвърля от човешкия организъм заедно с отпадните съставки от изгарянето на мазнините. В този смисъл при л-карнитина не се наблюдават натрупвания в черния дроб, каквито има при много други продукти. Л-карнитинът престоява в тялото по-малко от денонощие и не натоварва по никакъв начин черния дроб на човека.

 

 

Л-карнитин 6 на супер цени
Л-карнитин - Препоръчано от специалисти

10. При язва – едно от най-интересните и може би непознати за повечето от вас свойства на л-карнитина е неговото положително въздействие при случаи на гастрит и язва. Истината е, че л-карнитинът спомага за нормализиране на стомашната киселинност и заздравяване на язвите. Преди обаче да започнете да го приемате за подобни цели, задължително се консултирайте с лекар. Обикновено дневните дози на л-карнитин, предписани за гастрит и язва, се приемат на няколко пъти, като винаги това трябва да става в комбинация с вода и храна.  

 

 

11. При диабет – тук отново употребата на л-карнитин е нужно да се  контролира от медицинско лице. Л-карнитинът се използва най-вече при пациенти, страдащи от диабет от втори тип. Обикновено се препоръчват дози от около 3 грама на ден. Положителното въздействие на л-карнитинът при хора с диабет идва от неговите свойства да стимулира балансираното усвояване на глюкозата от организма, както и да подтиска симптомите на диабетна полиневропатия (увреждане на множество периферни нерви).

 

12. При стареене – открити са редица ползи на л-карнитина, отнасящи се до хората в сравнително напреднала възраст. Всъщност процесите на стареене са силно свързани с намаляване потенциала на митохондриалната мембрана, ефикасността на ензимите и ензимните органели. Тези процеси в организма водят и до ограничаване възможностите за оксидативно фосфорилиране. Приемът на л-карнитин има положително влияние върху запазване потенциала на митохондриалната мембрана, което дава възможност да се намали ефектът на част от свързаните със стареенето процеси.  

 

 

Л-карнитин 8 на супер цени
Л-карнитин - Професионален продукт

13. При метаболитен синдром – според различни изследвания хората с наднормено тегло, както и тези, болни от диабет, са изложени на неблагоприятни въздействия по отношение на инсулиновата чувствителност и усвояването на глюкоза от организма. Редовното приемане на л-карнитин обаче може да бъде надеждна защита на тялото срещу подобни въздействия. Научно доказано е, че л-карнитинът премахва всякакви затруднения и стимулира усвояването на глюкозата от човешките клетки.

 

 

14. При синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност – л-карнитинът също така е тестван върху деца, страдащи от т.нар. Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD). Това е заболяване, проявяващо се в ранна детска възраст, което води до силно изразена импулсивност, хиперактивност и неспособност за самоконтрол и концентрация. При деца с подобни проблеми е изпробвано приемането на л-карнитин в дози от по 3-4 грама дневно. В резултат са забелязани подобрения при тези от тях, страдащи от невнимателния тип (inattentive type) на ADHD. 

 

15. При интермитентна клаудикация – л-карнитинът оказва значително положително въздействие и при пациенти, страдащи от  интермитентна клаудикация, която се характеризира с болки в долните крайници, накуцване при ходене и невъзможност за изминаване на дълги разстояния. При подобни проблеми се препоръчва приемането на дневни дози от 2 до 3 грама л-карнитин. Редовното и продължително спазване на този прием на л-карнитин ще доведе до чувствително подобрение на симптомите, както и повишаване на разстоянията, които пациентът е способен да изминава наведнъж.

 

Дефицит на л-карнитин

 

Под „дефицит на л-карнитин“ не се имат предвид просто ниските нива на л-карнитин, които се срещат при вегани или хора с неподходящ хранителен режим. Дефицитът на л-карнитин е много по-сериозен симптом и обикновено е свързан с определени генетични заболявания при човека. По принцип в медицината се диагностицират първичен и вторичен дефицит на л-карнитин. Всеки от тези два вида дефицит на л-карнитин носи сериозни последствия за здравето. За да разберете по-добре същността на въпросните състояния, ще ги разгледаме поотделно в следващите редове.

 

 

Л-карнитин 9 на супер цени

Л-карнитин - Достъпно на ниски цени

Първичен системен дефицит (ПСД) на л-карнитин – това е изключително рядко заболяване с тежки последствия върху нормалното функциониране на човешкия организъм. Изразява се в значително по-трудното усвояване на л-карнитина от клетките в комбинация с дефектен процес на обратно усвояване в бъбреците. Двете неща водят до системно изчерпване на нивата на л-карнитин в тялото. В крайна сметка количеството на л-карнитина намалява до под 10% от нивата, които би трябвало да са налични при здрав организъм. Първичният системен дефицит на л-карнитин засяга три важни органа. На първо място, той поразява сърдечния мускул, като води до прогресивна кардиомиопатия. Това е сърдечно заболяване, характеризиращо се със значително уголемяване на междукамерната преграда, както и с уголемяване на стената на лявата преграда. Води до проблеми със задух, сърцебиене, ограничен физически капацитет и дори временно изпадане в безсъзнание. В допълнение, първичният системен дефицит на л-карнитин има негативно въздействие върху централната нервна система на човека, както и върху скелетните мускули. При него се среща заболяването миопатия, което представлява основна мускулна дистрофия, водеща до нарушаване на биохимичните процеси в мускулите, увреждане и смърт на мускулните влакна. Ако трябва да обобщим, първичният системен дефицит на л-карнитин е наистина тежко и сериозно заболяване. То налага редовното приемане на л-карнитин под инжекционна или орална форма, което често е животоспасяващо.

 

 

Вторичен дефицит на л-карнитин – вторичният дефицит на л-карнитин се среща по-често при хората, но за сметка на това неговите последствия върху здравето и нормалното функциониране на организма са значително по-малки. Тази форма на дефицит се изразява в повишено изхвърляне на л-карнитин от човешкото тяло чрез урината. Най-често причината за подобно състояние е някакво здравословно заболяване, свързано с черния дроб или бъбреците. Вторичният дефицит на л-карнитин също така е възможно да бъде причинен от дефект в метаболизма на мастните киселини или пък приемане на дадени медикаменти. Определени лечебни методи като хемодиализата например отново намаляват нивата на л-карнитин в човешкия организъм и в някои случаи тези спадове могат да достигнат до над 50%.  

 

Приложение на л-карнитина в спорта

 

И не на последно място, л-карнитинът е изключително важно вещество с оглед извършването на пълноценни тренировки и цялостното подобряване на спортните резултати. Той е една от най-популярните хранителни добавки сред професионалните спортисти и активно трениращите хора. Аминокиселината подобрява издръжливостта и намалява умората по време на активна физическа дейност. А енергията, която освобождава в тялото, ще ви помогне да издържите на интензивни тренировки, съпроводени със силно натоварване и пределни усилия от ваша страна.

 

 

Л-карнитин от Ready for life – качество на достъпни цени

 

 

Л-карнитин 10 на супер цени
Л-карнитин - Тествай и се увери

В каталога на Ready for life можете да намерите редица л-карнитини, които принадлежат към някои от най-популярните в световен мащаб брандове хранителни добавки. Те са с гарантирана ефективност по отношение на физическата форма и здравословното състояние на човека и освен това се предлагат на изключително достъпни за клиентите цени. В следващите редове ще ви представим част от нашите специални предложения от категория „Л-карнитин“:

 

 

1. Natrol L-Carnitine 500mg – хранителна добавка, подпомагаща постигането на максимално ефективна и пълноценна тренировка. Това става чрез стимулиране на човешкия организъм да използва натрупаните мазнини като източник на енергия. Именно л-карнитинът транспортира мастните киселини до центъра за изгаряне на мазнини в клетъчните митохондрии, където те се преобразуват в енергия. Друго важно свойство на л-карнитинът е, че впоследствие спомага за отстраняването на отпадъчните продукти извън клетъчните стени. Ако трябва да обобщим, Natrol L-Carnitine 500mg носи няколко много важни предимства на тялото. Освен изгарянето на мазнини и набавянето на енергия, той подобрява мускулния тонус, увеличава издръжливостта по време на тренировки и оказва положително въздействие върху цялостната детоксикация на организма. Препоръчителната дневна доза от продукта със съдържание на л-карнитин е 1 капсула, която се приема по време на хранене. 

 

2. Battery Nutrition Carnitine – този продукт ви предлага л-карнитин в неговата най-популярна и чиста форма, а именно л-карнитин тартрат. Всяка доза съдържа 1000 мг л-карнитин. Battery Nutrition Carnitine ускорява процеса по изгаряне на мазнините и превръщането им в енергия. Но това не е единственото му полезно свойство. Хранителната добавка със съдържание на л-карнитин спомага за по-доброто здравословно състояние на организма, като намалява лошия холестерол. В допълнение, тя оказва благоприятно въздействие върху сърдечно – съдовата система и функцията на мозъка. На ден се приемат по 2 дози от Battery Nutrition Carnitine – 1 доза сутрин и 1 доза преди тренировка.

 

3. Prozis Sport L-Carnitine 1100 946 ml – съдържа течна форма на л-карнитин за максимално бързо и ефективно усвояване от организма. Хранителната добавка стимулира изгарянето на дълговерижни мастни киселини и преобразуването им в чиста енергия. Освен това л-карнитинът спомага за неутрализиране на мазнините в сърцето, мускулите и бъбреците, както и за намаляване на вредния холестерол в кръвта. Което означава, че приемането на Prozis Sport L-Carnitine 1100 946 ml ще намали риска от развитие на различни сърдечно – съдови заболявания. Продуктът също така понижава концентрацията на въглеродни оксиди и регулира нивата на кръвната захар. Препоръчително е на ден да се приема по 1 доза, около половин час преди хранене или пък преди тренировка. В зависимост от предпочитанията ви, е възможно директно да консумирате хранителната добавка или да я разтворите във вода. 

 

4. Myprotein L-Carnitine – хранителна добавка със съдържание на л-карнитин, принадлежаща към популярната британска марка Myprotein. Нейното приемане ще стимулира производството на енергия в организма и ще ви помогне да се преборите с излишните килограми. В допълнение, Myprotein L-Carnitine подобрява мускулния тонус и оказва благоприятно въздействие върху процесите на детоксикация. Една доза от този л-карнитин се равнява на две таблетки. Дневно е препоръчително да се приемат 2 или 3 дози.

 

5. XCORE L-Carnitine 3000mg - XCORE L-Carnitine 3000mg е незаменим помощник, когато става въпрос за изгаряне на мазнини и сваляне на излишни килограми. Той е изключително подходящ за хора, стремящи се да подобрят резултатите от своята диета или режим на хранене. Продуктът със съдържание на л-карнитин стимулира транспортирането на мазнините към мускулите и превръщането им в източник на енергия за организма. Той също така спомага за подобряване на издръжливостта на тялото по време на напрегнати и интензивни тренировки. И не на последно място, XCORE L-Carnitine 3000mg е течен л-карнитин. Това гарантира почти моменталното му усвояване и съответно по-големия ефект за човешкия организъм.

 

Разгледайте каталога на Ready for life и си поръчайте висококачествени л-карнитини на най-изгодни цени за вашето отлично здраве и перфектна физическа форма! 

 

Л – карнитин – цена

 

 

Л-карнитинът по своята същност представлява натурална непротеинова аминокиселина, която се произвежда в черния дроб на човека. В същото време л-карнитинът е включен в състава на редица хранителни добавки, приемащи се най-вече с цел отслабване. Хранителни добавки, които се предлагат на пазара под доста различни една от друга цени, в зависимост от конкретния продукт и неговата марка. Какво обаче трябва да знаете като цяло за цената на хранителните добавки с л-карнитин? В следващите редове ще ви разкажем малко повече за това защо е важна цената на закупувания от вас л-карнитин и как се определя тя.

 

 

Защо цената на л-карнитина е важна?  

 

 

л-карнитин цена
л-карнитин на специална цена

Цената на хранителните добавки с л-карнитин трябва да бъде разгледана от няколко аспекта. А именно значението на качеството на конкретния продукт, постиганите от него резултати, както и икономическата несигурност в момента. Ето най-важното за всеки един от споменатите аспекти на цената на л-карнитините:

 

 

 • цена на л-карнитина: качество на продукта – когато става въпрос за хранителни добавки и като цяло вещества, които ще поемате в своето тяло, винаги поставяйте качеството и безопасността им на първо място. В този смисъл ви препоръчваме да бъдете особено внимателни по отношение на хранителни добавки с л-карнитин, които се предлагат на пазара на доста по-ниски цени от нормалните. Обикновено подобни хранителни добавки притежават и по-ниско качество, което в някои случаи може да се окаже вредно или дори опасно за вас и вашия организъм.
 • цена на л-карнитина: постигани ефекти – в зависимост от количеството л-карнитин, което се съдържа в съответния продукт, постиганият чрез неговата употреба ефект (по отношение на отслабване или друга поставена цел) може да е много различен. Нормално е хранителните добавки, предлагащи се на пазара на по-високи цени, да носят по-голям ефект за потребителите и по-видими резултати във връзка с физическата им форма.
 • цена на л-карнитина: икономическа несигурност – за съжаление живеем във време, отличаващо се със значителна икономическа несигурност и неяснота относно бъдещето. Време, в което за повечето средностатистически потребители е трудно да разпределят наличния си бюджет измежду множеството свои нужди. Така че е напълно в реда на нещата въпросните потребители да сравняват цените на продуктите с л-карнитин при различните търговци, както и да следят внимателно предлаганите промоции и специални оферти.

 

 

Фактори, които влияят върху цената на л-карнитина   

 

Има редица фактори, които влияят върху цените на отделните продукти със съдържание на л-карнитин. Започвайки от типа на продукта и включените в него съставки, и стигайки до марката, към която принадлежи, и стойността на доставката. По-надолу в текста ще ви споделим полезна информация за факторите, свързани с цените на л-карнитина.

 

 • цена на л-карнитина: тип на продукта – както в останалите категории хранителни добавки, така и в категорията „Л-карнитин“ е възможно да влизат множество разнообразни типове артикули. Всеки от въпросните артикули се различава от другите по отношение на основни качества, характеристики и, разбира се, цена. Главната функция на една част от хранителните добавки може да е свързана например с подобряване на издръжливостта и резултатите във фитнеса, а на друга – с повишаване ефективността на диети или здравословни хранителни режими.
 • цена на л-карнитина: използвани съставки – съвсем естествено използваните за производството на съответния л-карнитин съставки играят значителна роля върху неговата цена. В съдържанието на една хранителна добавка могат да влизат както различно количество (в процентно съотношение) л-карнитин, така и редица други съставки, подсилващи неговия ефект или спомагащи за по-лесното му усвояване от човешкия организъм. Така че преди да прецените дали дадена хранителна добавка си заслужава цената, ви препоръчваме внимателно да прегледате състава й, както и основните ефекти и резултати, до които води.
 • цена на л-карнитина:  марка – едва ли ви изненадва фактът, че марката, към която принадлежи хранителната добавка с л-карнитин, също оказва влияние върху нейната цена. Все пак марката до голяма степен е отличителен белег за качеството и надеждността на съответната хранителна добавка. Когато знаете, че даден л-карнитин е част от каталога на престижна и доказана в световен мащаб марка, вие се чувствате по-сигурни във връзка с безопасността на включените в него съставки и ефективността на действието му. И съответно сте готови да заплатите по-висока цена, за да си доставите всички предлагани от хранителната добавка свойства и преимущества за тялото и организма.
 • цена на л-карнитина: доставка – и не на последно място, стойността на доставката се добавя към крайната цена на л-карнитина за потребителя. При различните търговци могат да се намерят определени отстъпки по отношение цената на доставката в зависимост от общия размер на направената поръчка.

 

 

Л-карнитин от Ready for life - преимущества

 

 

л-карнитин цена
л-карнитин на отлична цена

Ready for life може да ви предостави редица преимущества във връзка с цената и други характеристики на хранителните добавки със съдържание на л-карнитин. Въпросните преимущества са свързани както с качеството на самите л-карнитини и предлаганата богата информация за всеки един от тях, така и с редовните отстъпки в цените им. Ето защо да изберете Ready for life:

 

 

 1. Доказани марки – Ready for life предлага хранителни добавки с л-карнитин, които са част от каталозите на някои от най-доказаните и популярни в световен мащаб марки. Сред въпросните марки са Myprotein, Prozis Sport, Battery Nutrition и т.н. В този смисъл можете да бъдете сигурни, че л-карнитините от Ready for life притежават най-високо качество и надеждност, както и че цената, която ще платите за тях, наистина си заслужава.
 2. Богата информация – за всеки един л-карнитин, предлаган в онлайн магазина на Ready for life, можете да намерите богато и изчерпателно описание с цялата информация, която ви интересува. Публикуваната информация относно нашите хранителни добавки (включително тези със съдържание на л-карнитин) съвсем не се ограничава само до наименованията и цените им, а съдържа и елементи като съставки, въздействие върху организма и съвети за употреба.
 3. Постоянни отстъпки – клиентите на Ready for life имат възможност да се възползват от най-различни отстъпки и намаления в цените при закупуване на л-карнитини и останалите хранителни добавки. В това число отстъпки за нови клиенти, както и намаления при пускане на нови продукти или вкусови разновидности от настоящите такива. В допълнение, при поръчка на л-карнитини и други артикули, чиято обща цена надвишава 29,99 лв, тяхната доставка ще бъде напълно безплатна за вас.

 

 

Заложете на Ready for life и ще получите л-карнитини от най-високо качество на изключително изгодни за вас цени!

 

 

История на л-карнитина
От кои храни можем да си набавим л-карнитин?
Технология на синтезиране на л-карнитина в човешкото тяло 
Форми на л-карнитина
Полезни свойства на л-карнитина
Дефицит на л-карнитин
Приложение на л-карнитина в спорта
Л-карнитин от Ready for life – качество на достъпни цени

 

Защо цената на л-карнитина е важна?
Фактори, които влияят върху цената на л-карнитина
Л-карнитин от Ready for life - преимущества

ТОП
Л-Карнитин - XCORE L-Carnitine 3000mg на супер цени 1

XCORE L-Carnitine 3000mg

Разфасовка: 1 шишенце
 • Ефективно изгаря мазнините
 • Повишава енергията
 • Ускорява метаболизма
 • Обогатен с таурин и гуарана
 • Подобрява термогенезата
 • Цели 3000мг Л-Карнитин в шишенце!
ТОП -12%
Л-Карнитин - Myprotein L-Carnitine на супер цени 2

Myprotein L-Carnitine

Разфасовка: 90 tabs
 • Подпомага борбата с килограмите
 • Стимулира производството на енергия
 • Подобрява мускулния тонус
 • Подпомага процесите на детоксикация
НАМАЛЕН
21.49 лв.
18.99 лв.
Добави в кошницата
НОВО -43%
Л-Карнитин - Комбо Оферта - Natrol Skin Hair Nails + Collagen + Myprotein L-Carnitine FREE на супер цени 3

Комбо Оферта - Natrol Skin Hair Nails + Collagen + Myprotein L-Carnitine FREE

Разфасовка: 60 caps + 90 tabs
 • Подарък Л-карнитин
 • Изгаря мазнините
 • Засилва метаболизма
 • Формула за Кожа Коса Нокти
 • С добавен КОЛАГЕН
НАМАЛЕН
49.98 лв.
28.49 лв.
Добави в кошницата
НОВО -42%
Л-Карнитин - Комбо Оферта - XCore L-Carnitine 3000 + Natrol Skin Hair Nails - Collagen FREE на супер цени 4

Комбо Оферта - XCore L-Carnitine 3000 + Natrol Skin Hair Nails - Collagen FREE

Разфасовка: 20 amp + 60 caps
 • Висококонцентриран Л-Карнитин
 • 3000мг в една доза
 • Дамска формула за Кожа Коса Нокти - Подарък
 • Обогатена с Колаген
НАМАЛЕН
68.29 лв.
39.80 лв.
Добави в кошницата
Л-Карнитин - Prozis L-Carnitine 2000 на супер цени 5

Prozis L-Carnitine 2000

Разфасовка: 1 кутия (20 шишенца)
 • Горене на мазнините
 • Енергия
 • Бързо усвояване
 • Без изкуствени оцветители
 • Без захар
 • Без аспартам
Л-Карнитин - Prozis L-Carnitine 2000 на супер цени 6

Prozis L-Carnitine 2000

Разфасовка: 1 кутия (10 шишенца)
 • Горене на мазнините
 • Енергия
 • Бързо усвояване
 • Без изкуствени оцветители
 • Без захар
 • Без аспартам
ТОП
Л-Карнитин - XCORE L-Carnitine 3000mg на супер цени 7

XCORE L-Carnitine 3000mg

Разфасовка: 1 кутия (20 шишенца)
 • Ефективно изгаря мазнините
 • Повишава енергията
 • Ускорява метаболизма
 • Обогатен с таурин и гуарана
 • Подобрява термогенезата
 • Цели 3000мг Л-Карнитин в шишенце!
Л-Карнитин - Xcore Xtreme L-Carnitine на супер цени 8

Xcore Xtreme L-Carnitine

Разфасовка: 60caps
 • Изгаря мазнините
 • Придава енергия
 • Подпомага възстановяването на мускулите
 • Подсилва имунната система
 • Подпомага сърдечната дейност
ТОП
Л-Карнитин - Prozis Sport Acetyl L-Carnitine (ALCAR) на супер цени 9

Prozis Sport Acetyl L-Carnitine (ALCAR)

Разфасовка: 60 caps
 • Ускорява метаболизма
 • Стимулира изгарянето на мазнини
 • Подпомага производството на енергия
 • Подобрява фокуса и концентрацията
ТОП
Л-Карнитин - Prozis L-Carnitine 1500mg на супер цени 10

Prozis L-Carnitine 1500mg

Разфасовка: 60 caps
 • Изгаря мазнините
 • Придава енергия
 • 1500мг в доза!
Л-Карнитин - Blade Sport L-Carnitine 1000 на супер цени 11

Blade Sport L-Carnitine 1000

Разфасовка: 100caps
 • Изгаря мазнините
 • Засилва метаболизма
 • Л-Карнитин Тартрат
 • За перфектна фигура

 

-25%
Л-Карнитин - Natrol L-Carnitine 500mg на супер цени 12

Natrol L-Carnitine 500mg

Разфасовка: 30 caps
 • Ускорява изгарянето на мазнини
 • Набавя енергия и сила на тялото
 • Подобрява мускулния тонус
 • Увеличава аеробната издръжливост
 • Спомага за детоксикация на организма
НАМАЛЕН
31.49 лв.
23.49 лв.
Добави в кошницата
ТОП
Л-Карнитин - Prozis Sport L-Carnitine 1100 946 ml на супер цени 13

Prozis Sport L-Carnitine 1100 946 ml

Разфасовка: 945ml
 • Намалява излишните телесни мазнини
 • Ускорява метаболизма
 • Мощен антиоксидант
 • Укрепва имунната система
 • Регулира кръвната захар
 • Запазва чистата мускулна маса
 • Увеличава силата и енергията
 • Клинично тествана формула
Л-Карнитин - Prozis Energy Carnitine 3000 + Guarana & Taurine на супер цени 14

Prozis Energy Carnitine 3000 + Guarana & Taurine

Разфасовка: 10 ампули
 • Висококачествен л-карнитин
 • 3000мг в доза
 • С добавени ГУАРАНА и ТАУРИН
 • Стимулира изгарянето на мазнини
 • Понижава телесното тегло
 • Увеличава издръжливостта
Л-Карнитин - Battery Nutrition Carnitine 1000mg на супер цени 15

Battery Nutrition Carnitine 1000mg

Разфасовка: 180 caps
 • Изгаря мазнините
 • Придава енергия
 • 1000мг в капсула

 

-11%
Л-Карнитин - Myprotein L-Carnitine на супер цени 16

Myprotein L-Carnitine

Разфасовка: 180 tabs
 • Подпомага борбата с килограмите
 • Стимулира производството на енергия
 • Подобрява мускулния тонус
 • Подпомага процесите на детоксикация
НАМАЛЕН
39.49 лв.
34.99 лв.
Добави в кошницата
Л-Карнитин - Bodyraise Liquid L-Carnitine на супер цени 17

Bodyraise Liquid L-Carnitine

Разфасовка: 1 ампула
 • Ефективно изгаря мазнините
 • Повишава енергията
 • Ускорява метаболизма
 • Обогатен с малинови кетони
 • Подобрява термогенезата
Л-Карнитин - Prozis Energy Carnitine 3000 + Guarana & Taurine на супер цени 18

Prozis Energy Carnitine 3000 + Guarana & Taurine

Разфасовка: 1 ампула
 • Висококачествен л-карнитин
 • 3000мг в доза
 • С добавени ГУАРАНА и ТАУРИН
 • Стимулира изгарянето на мазнини
 • Понижава телесното тегло
 • Увеличава издръжливостта
ИСКАШ ДА ПОЛУЧАВАШ READY FOR LIFE NEWSLETTER. Въведи своя e-mail и бъди в крак с нашите ПРОМО предложения