Какво ще открием в ALLDEYNN TURBOROSE!

Публикувано 2023-08-14 14:37:57
Категории Хранителни добавки

Какво ще открием в ALLDEYNN TURBOROSE!

Можете също така лесно да различите енергийна напитка с добър състав от тази, която просто се предполага, че е най-евтината за производство. По-добрият вариант е например енергийната напитка TURBOROSE, наситена с редица полезни за здравето вещества.

Какво ще открием в ALLDEYNN TURBOROSE!

- Аминокиселини в енергийна напитка

- Таурин

- карнитин

- аргинин

- Теанин

- Растителни екстракти в енергийна напитка

- Гуарана и кафе

- Арония

- Метаболитно активни съединения в енергийни напитки

- Инозитол и глюкуронолактон

- витамини от група В

- Аминокиселини в енергийна напитка

Въпреки, че основното активно вещество в енергийните напитки е кофеинът, той обикновено се комбинира с аминокиселината таурин. В по-новите енергийни напитки можете също да намерите аминокиселинни съединения, които осигуряват някои допълнителни ползи.

Таурин

Тауринът е аминокиселина, която влияе върху работата на нервната система и мускулите, включително сърцето. Помага за контролиране на кръвното налягане и нервната възбудимост, което може да подобри концентрацията и бдителността, особено по време на физическа или умствена работа. Освен това действа като антиоксидант, като неутрализира вредните свободни радикали, които се образуват по време на интензивни упражнения или стрес и могат да доведат до увреждане на клетките. Тауринът донякъде балансира стимулиращите ефекти на кофеина, за да предпази от спад в енергията след спиране на стимулацията.

Карнитин

L-карнитинът е много важен елемент в процеса на превръщане на мазнините в енергия в тялото. Той транспортира мастни киселини до митохондриите, които са отговорни за енергийното снабдяване на клетките както в мозъка и периферната нервна система, така и в скелетните мускули и в сърцето. Подпомагайки процеса на "изгаряне" на мазнини, L-карнитинът може да допринесе за подобряване на наличността на енергия по време на тренировка. Това се отнася както за физическите, така и за умствените усилия.

Аргинин

Аргининът е аминокиселина, която се превръща в азотен оксид (NO), фактор, който регулира кръвния поток в тялото и действа като невротрансмитер. Азотният оксид има разширяващ ефект върху кръвоносните съдове, което подобрява кръвоснабдяването и оксигенацията на тъканите, включително мускулите. Благодарение на това аргининът може да допринесе за повишаване на ефективността и дори да ускори регенерацията след тренировка. L-аргининът често се използва от спортисти, но може да бъде полезен и за хора с проблеми със сърдечно-съдовата система.

Теанин

L-теанинът е необичайна аминокиселина, открита в чаените листа. Известен със способността си да предизвиква релаксация и да намалява стреса, без да причинява сънливост. Действа чрез повишаване на активността на невротрансмитера GABA (гама-аминомаслена киселина), който успокоява разсейващите стимули. Комбинацията от теанин с кофеин е особено ценена, тъй като синергичният ефект на тези съединения може да доведе до подобрено умствено представяне и намаляване на страничните ефекти от консумацията на кофеин, като раздразнителност или проблеми със съня.

Растителни екстракти в енергийна напитка

Тъй като растенията са били използвани от хилядолетия за поддържане на ефективността на тялото, вече са идентифицирани много видове, които определено се открояват. В допълнение към техните укрепващи свойства, те обикновено имат защитен потенциал поради тяхната антиоксидантна активност.

Гуарана и кафе

Гуарана и кафе са двата най-богати източника на кофеин, стимулант на централната нервна система. Кофеинът действа, като блокира дейността на структурите в мозъка, които се активират по време на натрупването на умора, свързана с упражнения. Благодарение на това подобрява бдителността, концентрацията, настроението и мотивацията. В допълнение, кофеинът е един от най-важните фактори, които подобряват физическото представяне, както при издръжливост, сила и смесени спортове.

Арония

Екстрактът от плод на арония се характеризира със солидно съдържание на полифеноли, включително антоцианини. Антиоксидантите, съдържащи се в аронията, могат да допринесат за защита на сърдечно-съдовата система и мозъка, както при стрес, така и при процеси на стареене. Те подобряват притока на кръв през мозъка и в същото време имат положителен ефект върху нивото на ацетилхолин, невротрансмитер, свързан с паметта или правилните мускулни контракции.

Тези съединения могат да модулират активността на имунната система и да допринесат за борбата с възпалението. Освен това аронията може да допринесе за подобряване на здравето на очите. Brainberry® е патентован екстракт от арония, който често се използва в хранителни добавки и напитки, насочени към подобряване на работата на мозъка и мускулите.

Метаболитно активни съединения в енергийни напитки

Енергийните напитки са предназначени не само да стимулират дейността на нервната система, но и да подобрят използването на някои енергийни вещества, като мазнини и въглехидрати. В допълнение към карнитина и кофеина, има няколко други съединения, които могат да поддържат енергийния метаболизъм, включително някои витамини.

Инозитол и глюкуронолактон

Инозитолът регулира много функции в тялото, включително секрецията на инсулин и сигнализирането между клетките. той е компонент на клетъчните мембрани. Здравословният ефект на инозитола се обсъжда главно в контекста на предотвратяване на инсулинова резистентност и диабет или регулиране на настроението. Глюкуронолактонът се произвежда в тялото по време на процеса на глюконеогенеза, т.е. производството на глюкоза. Известно е, че се свързва с определени вещества, улеснявайки тяхното изхвърляне от тялото, т.е. детоксикация. Заедно с таурина, той може да регулира проводимостта на нервните сигнали чрез въздействие върху калция в клетките.

Витамини от група В

Витамините от група В са от съществено значение за правилния метаболизъм и производството на енергия в тялото, както и за безброй високоспециализирани функции. Витамините B6, фолиевата киселина и B12 са особено важни за производството на червени кръвни клетки, които пренасят кислород до мускулите и мозъка. Ниацинът, витамин B6 и B12 влияят върху производството на невротрансмитери (като допамин) и фактори на растежа на нервите (като BDNF), а по този начин и върху изграждането и защитата на нервната тъкан и нейното правилно функциониране. Пантотеновата киселина от своя страна е важна за правилния метаболизъм на мазнините, въглехидратите и протеините.

Свързани продукти
search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение