5 причини защо да приемаме витамини

Публикувано 2017-12-20 19:31:21
Категории Здраве

5 причини защо да приемаме витамини

Опитвате ли се да се храните правилно, да пиете много вода и да живеете здравословно. Наистина е оптимално да набавяте ежедневните си хранителни нужди от храната, с която се храните, но в повечето случаи това никак не е лесна задача. Хранителните добавки идват на помощ, за да запълните липсващите микроелементи в диетата ви. Много хора се питат дали трябва да приемат витамини? Отговорът е, да! Вярваме, че в днешното забързано ежедневие малко хора приемат нужните вещества необходими на тялото им и трябва да допълнят режима си с висококачествени хранителни вещества, ето защо:

1. Вие сте това, което ядете

В действителност, независимо дали мислите, че живеете здравословно, повечето от нас не консумират достатъчно количество основни хранителни вещества по две причини: най-достъпната храна на пазара е нездравословна и е добре известна склонността на всеки средностатистически човек да консумира главно тестени и захарни изделия в ежедневието си. Около 70% от "нормалната" диета няма хранителна стойност - бедна е на микроелементи(витамини и минерали). За съжаление консумиращите такива храни нямат контрол върху количествата сол, захар и мазнини, на които са богати преработените храни. Какъв е резултатът? Телата ни, макар и прекалено хранени - гладуват. Висококачествените мултивитамини могат да ви помогнат да дадете нужното на телата си. 
Наред с това ви съветваме да се стараете да консумирате предимно и ако е възможно изцяло не преработени храни и пресни плодове и зеленчуци. 

2. Пресни плодове и зеленчуци

Кажете истината - колко плодове и зеленчуци консумирате дневно? А консумирета ли въобще пресни зеленчуци всеки ден? Ако отговорът е "не" - то мултивитамините биха помогнали за запълване на тези хранителни пропуски. Консумирането на витамини няма да компенсира лошото хранене, но ще подкрепи организма ви с нужни хранителни вещества, за да се чувствате по-добре.

3. Но моята диета е страхотна...

Това е много добра новина - продължавайте в същия дух! Яденето на пресни, органични и непреработени храни е чудесен начин да си набавим необходимите на организма ни вещества. Вече живеете здравословен начин на живот? Обикновено хора от този тип са сериозно трениращи и целят най-доброто за тялото и визията си. Отново ви препоръчваме приема на мултивитамини, за да сте сигурни, че получавате всички необходими хранителни вещества и за да подкрепите възстановяването си след тежките тренировки. Липсата дори на един микроелемент може да се окаже фактор за по-ниски тренировъчни резултати и по-ниска производителност. 

4. Грижа за красотата на тялото

Тялото, което е добре захранвано с витамини и качествени хранителни вещества ще работи добре - като добре смазана машина. За по-дълго време то няма да се нуждае от "ремонти". Представете си да поставите бензин в дизелова кола - именно това правим, когато се храним с некачествена, богата на вредни вещества храна и толкова бедна на необходимите за тялото ни елементи. Зареденото с витамини и минерали тяло ще бъде заредено с енергия целогодишно - не допускайте да се стига до "ремонт" заради нехайство.
За да се регенерират клетките в организма ни имат нужда от качествени белтъци, витамини и минерали - осигурете си ги и ще се радвате по-дълго на красота, жизненост и добро здраве. 

5. Избор на витамини

Какво има във вашите витамини също е толкова важно, колкото и това какво няма в тях. Стойте на страна от добавки съдържащи - захар, лактоза, изкуствени оцветители, аромати - ако сте избрали подобен продукт по-добре отидете в близката сладкарница. 

Приемът на витамини можа да помогне да запълним хранителните пропуски в диетата и да ни държи жизнени в периоди, в които не се храним качествено. С множеството витамини, които са на разположение на пазара можем да подберем правилните според нашите нужди и пропуски, за да успеем да постигнем нашите фитнес цели.

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение