Канела – всичко, което ни трябва за по-добро здраве

Публикувано 2015-11-05 15:21:04
Категории Здраве

Канела – всичко, което ни трябва за по-добро здраве

Канелата притежава изключително богата гама от полезни свойства, за някои от които дори не предполагаме. Има доказателства, че с помощта на канела може активно да бъдат лекувани някои от следните болести:

  • Диабет
  • Алцхаймер
  • Паркинсон
  • Стомашно-чревни заболявания
  • Настинка и грип

 

 

В тази статия ще ви представим някои от многото полезни свойства на канелата.

 

1.Контролира нивата на кръвната захар – това е едно от най-основните и най-силно изявени свойства на канелата. Проучванията доказват, че канелата има свойството да подпомага инсулиновата резистентност. Ето защо, употребата на канела, е изключително препоръчвана при заболявания като диабет тип 2, където се наблюдават най-големи вариации в нивата на кръвната захар в организма. Дневна доза от около 1000мг. канела би била достатъчна, когато става дума за контролирането на кръвната захар.

 

2.Лекува гъбични инфекции – канелата е доказан продукт в лечението на гъбични и бактериални инфекции. Канелата има способността да спре разрастването на гъбичната инфекция  и да я контролира.  Това се отнася за инфекции като Ешерихия коли, различните видове кадиди и др. Проучванията установяват, че канелата е много ефективна и при локални лечения на гъбички, което е предпоставка за прекратяване на лекарствените лечения и включването и в борбата с гъбичките.

 

3.Болки в корема и стомашен дискомфорт – канелата е верен помощник, когато става дума за болки в корема, тъй като е много мощно антибактериално средство и потушава всякакъв вид болки. Изследванията показват, че канелата има най-голяма ефективност срещу салмонела и Е-коли. Включвайки канелата в дневния режим ще забравите за болките в корема за дълго време.

 

4.Мощен антиоксидант – канелата е в топ 7 на най-добрите антиоксиданти в света. Канелата намалява образуването на свободни радикали, които са основния причинител на рак. Проучванията доказват, че листата и кората на канелата съдържат най-големи количества летливи масла и олеорезини, които имат най-силно антиоксидантно действие. Приемът на канела ще подобри състоянието на всички части от тялото от кожата до органите.

 

5.Подпомага отслабването – канелата има способността да разрежда кръвта и по този начин да забързва кръвообръщението. Повишеният кръвен поток е предпоставка за забързване и на метаболизма, а от там ще настъпи и отслабването. Това разреждане на кръвта всъщност подобрява и работата на сърцето, което е още един плюс от употребата на канела, тъй като това ще предпази тялото от сърдечно-съдови заболявания.

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение