Сокът от червено цвекло се бори с високото кръвно

Публикувано 2015-10-15 19:37:55
Категории Здраве

Сокът от червено цвекло се бори с високото кръвно

„Една чаша от червено цвекло на ден е достатъчна, за да намалите значително кръвното налягане”. До това интересно заключение стигат учените, провеждайки едномесечен експеримент с хора, които имат хипертония и тяхното кръвно налягане не се контролира чрез медикаменти. В тази статия ще ви представим приложенията на сока от червено цвекло и защо наистина можете да излекувате хипертонията само с една чаша сок на ден.

 

Какво представлява червеното цвекло?

Червеното цвекло е вид кореноплоден зеленчук, познат още от древни времена в Гърция. То съдържа големи количества магнезий, бетаин, сапонини, флавиноиди , йод , цинк, калций и натрий. Освен, че е богато на витамини и минерали, червеното цвекло е изключително популярен „лечител” на кръвното налягане. Високите нива на неорганичен нитрат, съдържащи се в цвеклото, помагат на организма да нормализира вариациите в кръвното налягане и ефективно да се бори с хипертонията.

 

В какъв период от време мога да сваля кръвното си налягане със сок от цвекло?

Проучванията доказват, че при лечение на хипертония, всекидневно човек има нужда от 300мл. сок от червено цвекло, в период от 8-10 седмици , за да ограничи покачването на кръвното налягане. Естествено, това е ориентировъчен период от време, който може да варира спрямо проблемите, които има дадения човек.

Как да използвам сока от цвекло?

Препоръчва се да бъде приеман по около 100мл. , 3 пъти дневно , смесен с пчелен мед. Освен, че ще понижи кръвното налягане, то този сок ще подобри и общия ви тонус.

 

С какво мога да комбинирам сока от червено цвекло за по-добър ефект?

Комбинациите са много, предвид факта, че червеното цвекло само по себе си е изключително мощно средство при борба с кръвното налягане. Препоръчваме да го комбинирате с моркови или ябълка, за да може да си набавите допълнителен пектин, витамини и минерали, а в същото време да разнообразите вкуса на червеното цвекло.

 

Какво са другите ползи при редовна употреба на сок от червено цвекло?

Сокът от червено цвекло има широко приложение при някои от най-често срещаните заболявания ,като например:

Язва, анемия, висок холестерол, прилага се при проблеми със щитовидната жлеза и т.н.

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение