Трибулус Терестрис

Публикувано 2019-04-01 17:45:08
Категории Хранителни добавки

Трибулус Терестрис

Ако искате да съкратите "бълк" периода си с няколко седмици, то очевидно всяка помощ за вас ще бъде добре дошла - това е мястото, където добавките могат да заемат такава жизненоважна роля. Да, ние знаем, че добавките не вършат чудеса и ако не се храните правилно или не тренирате правилно, нещата не се получават. Ако обаче тренирате правилно и се храните правилно, внимателно подбраният стак от хранителни добавки може да бъде точно това, от което се нуждаете.
Независимо дали искате да изградите мускулна маса, да станете по-силни, да се стегнете, или дори да работите по други аспекти на живота си, една от добавките, която трябва да бъде включена във вашия стак от добавки, е Трибулус терестрис и именно тази добавка ще разгледаме по-подробно сега.

Какво е Трибулус терестрис?

Трибулус терестрис е малко, гръбначно растение, което е естествена билка, родена в Китай и други части на Азия. Корените и плодовете на това растение са били използвани за лечебни цели от векове и са известни с многото си здравословни свойства - особено свързани с мъжкото либидо.
До ден днешен, тази билка под формата на добавка е задължителна в много бодибилдинг стакове, което преди всичко се свежда до факта, че основната й функция е да служи като мощен тестостеронов бустер.

За кого е Трибулус терестрис?

Много бодибилдъри и спортисти използват Трибулус терестрис, за да повишат естествено нивата на тестостерона, което от своя страна спомага за подобряване на спортните постижения, мускулната маса, сила, енергийните нива и много други. Въпреки това, не само спортисти и физически активни индивиди могат да се възползват от тази билка, тъй като тестостеронът е свързан с много други важни функции в организма, включително стимулирането на производството на червени кръвни клетки.
Затова индивидите, които имат ниски нива на тестостерон и тези, които страдат от сексуални здравни проблеми като лоша плодовитост, също могат да извлекат ползи. Докато мъжете са основните потребители на тази добавка, то също може да осигури ползи и за някои жени.

трибулус терестрис за либидо

Какви са основните предимства на Трибулус терестрис?

Сега, когато знаем какво е Трибулус терестрис и кой може да се възползва най-много от него, нека да разгледаме някои от ключовите ползи, свързани с добавянето на Трибулус.

Увеличава тестостерона

Едно от основните предимства, свързани с тази билка е фактът, че естествено увеличава производството на тестостерон в човешкото тяло. Причината за това е, че той съдържа естествен прекурсор на тестостерон, който е известен като протодиосцин, който подпомага производството на тестостерон в организма. Той също така увеличава производството на лутеинизиращия хормон, който също стимулира производството на тестостерон.
Тестостеронът е полов хормон, който играе важна роля в организма - както за мъжете, така и за жените. При мъжете е отговорен за много промени по време на пубертета. Също така е необходимо за производството на сперматозоиди и се смята, че регулира либидото. От значение за културистите и спортистите обаче е, че тестостеронът може да повлияе на костната плътност, разпределението на мазнините, мускулната маса и мускулната сила.
При жените тестостеронът също допринася за сексуалното желание, а за двата пола стимулира организма да създава нови червени кръвни клетки.
Като цяло нивата на тестостерон при мъжете постепенно намаляват след 30-годишна възраст, което може да доведе до намаляване на половото влечение, загуба на мускулна маса и повишаване на телесните мазнини. Имайки това предвид, е лесно да се види как добавките могат да бъдат полезни в като цяло, независимо дали искате да запазите определена физика, или просто искате да останете здрави.

Може да увеличи мускулната маса

Тестостеронът е високо анаболен хормон, който играе ключова роля в растежа и възстановяването на мускулната тъкан в човешкото тяло. Той увеличава синтеза на протеини, което е процес, чрез който тялото ремонтира мускулната тъкан чрез добавяне на нови протеинови нишки към мускулните влакна, увеличавайки техния размер и сила. Чрез повишаване на синтеза на протеин, тестостеронът може да увеличи както скоростта, така и степента, до която мускулите се адаптират към тренировките.
Колкото повече се произвежда тестостерон, толкова повече мускулите ще имате. Тъй като Трибулус естествено увеличава производството на тестостерон, хората, които използват добавката, ще могат по-лесно да натрупат мускулна маса, и още повече, времето за възстановяване ще се скъси.
Така че правейки го част от вашият стак може наистина да ви помогне.

Заключение

Сега след като знаете предимствата на този мощен екстракт и знаете точно как добавката Трибулус може да даде тласък на представянето ви, защо не проверите и другите статии за повече съвети, за това как да се подобрите и да се доближите до фитнес целите си.

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение